Φορολογούνται τα δάνεια ΣΔΙΤ; –

Λογότυπο TaxSaversOnline.com

Αν είχατε την τύχη να λάβετε δάνειο Προγράμματος Προστασίας Πληρωμών (PPP) κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ίσως αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό για τη φορολογική σας δήλωση.

Αυτό είναι το θέμα αυτού του άρθρου. Και θα ασχοληθούμε με όλες τις συχνές ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με αυτό το θέμα.

Μη διστάσετε να παραλείψετε τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν. Ορίστε.

Τι είναι το Δάνειο Προγράμματος Προστασίας Μισθοδοσίας (PPP);

Πρόγραμμα δανείου ΣΔΙΤ που εφαρμόστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ το 2020 υπό την ηγεσία της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό κατέστη δυνατό με την επιβολή του νόμου CARES, ο οποίος CARES σημαίνει νόμος για τη βοήθεια, την ανακούφιση και την οικονομική ασφάλεια για τον κορωνοϊό.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τις επιλέξιμες επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για ένα χαμηλότοκο προσωπικό δάνειο για την κάλυψη των μισθών των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων επαγγελματικών εξόδων

Πιστεύεται ότι αυτή η πρωτοβουλία θα σώσει θέσεις εργασίας και θα τονώσει την οικονομία μακροπρόθεσμα.

Τα δάνεια ΣΔΙΤ είναι διαθέσιμα για ανεξάρτητους οργανισμούς. μη κερδοσκοπική οργάνωση μοναδικός ιδιοκτήτης Ανεξάρτητοι εργολάβοι, φυλετικές επιχειρήσεις και οργανώσεις βετεράνων

Πρέπει να πληροί κριτήρια εκτός από τον αριθμό των εργαζομένων και τη συνολική καθαρή θέση.

Το ποσό που δίνεται εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κόστος των μισθών. που είναι 2,5 φορές υψηλότερο από το μέσο κόστος των μισθών

Με αυτόν τον τρόπο, το δάνειο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα πράγματα όπως το ενοίκιο εκτός από τους μισθούς.

Τα δάνεια ΣΔΙΤ έχουν επιτόκιο μόνο 1% και οι δανειολήπτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση εντός 10 μηνών από την τελευταία ημερομηνία αποπληρωμής του δανείου και το δάνειο αποσβένεται εφόσον πληρούνται τα κριτήρια.

Τα προγράμματα δανείων ΣΔΙΤ θα μπορούσαν να κοστίσουν δισεκατομμύρια δολάρια στους φορολογούμενους Αλλά τέτοια δάνεια έχουν γενναιόδωρους όρους. Και έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για πολλές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Φορολογούνται τα δάνεια ΣΔΙΤ;

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με μερικά καλά νέα…

Οι επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται να περιλαμβάνουν κεφάλαια ΣΔΙΤ στο ακαθάριστο εισόδημα στις ομοσπονδιακές φορολογικές τους δηλώσεις.

Γιατί μπερδεύεστε για το αν ένα δάνειο ΣΔΙΤ φορολογείται ή όχι;

Τον Φεβρουάριο του 2021, μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έλεγε ότι η αξίωση της PPP πρέπει να αναφέρεται σε επιστροφή φόρου έγινε viral. Μία ανάρτηση κοινοποιήθηκε περισσότερες από 350 φορές σε 4 ημέρες.

Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι να πιστέψουν. Και πολλά ήταν τα σχόλια στην αρχική ανάρτηση με ανάμεικτες αντιδράσεις.

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να αναγνωρίσουν την πίστωση PPP στις φορολογικές δηλώσεις της επιχείρησής τους.

Άλλοι αναρωτιούνται αν αυτό σημαίνει ότι η επιχείρησή τους υποχρεούται να αναφέρει τα έσοδα ως φορολογητέο εισόδημα.

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι έκαναν τον δικό τους έλεγχο δεδομένων στη συνάντηση και η ομάδα του USA Today έσπευσε να αρνηθεί ότι επρόκειτο για ψευδή ισχυρισμό. και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Οι επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν κεφάλαια ΣΔΙΤ στο κεντρικό ακαθάριστο εισόδημά τους στη φορολογική τους δήλωση.

Φορολογούνται τα δάνεια ΣΔΙΤ;

Γιατί τα δάνεια ΣΔΙΤ δεν απαλλάσσονται από τον φόρο;

Λόγοι Τα δάνεια ΣΔΙΤ Αναφέρονται ως φορολογητέο εισόδημα για επιχειρήσεις γιατί το δάνειο αναμένεται να εξοφληθεί

Φορολογικές Διατάξεις Σχετικά με Διαχωρεμένα Δάνεια ΣΔΙΤ

μικρή επιχείρηση

Όταν πρόκειται να απαλλαγούμε από το χρέος ΣΔΙΤ, οι κανόνες είναι λίγο διαφορετικοί. ωστόσο…

Για παράδειγμα, ορισμένες πολιτείες έχουν κρατικούς φόρους στα δάνεια ΣΔΙΤ. αλλά όχι σε άλλα κράτη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν η συγκεκριμένη πολιτεία σας φορολογείται στο δάνειο ΣΔΙΤ. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο για τη συγκεκριμένη κατάστασή σας.

χειρωνακτική εργασία

Εάν είστε αυτοαπασχολούμενος και η αίτηση ελάφρυνσης χρέους είναι επιτυχής Ίσως αναρωτιέστε ποια θα είναι η κατάσταση του δανείου ΣΔΙΤ σας.

Δείτε πώς: Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν συγχωρήσιμα έξοδα από το ποσό του δανείου σας για τους φόρους σας.

Τα δάνεια ΣΔΙΤ συγχωρούνται αυτόματα;

Το σπουδαίο με τα έργα ΣΔΙΤ είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις το δάνειο θα ακυρωθεί.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι αυτό το βήμα δεν είναι αυτοματοποιημένο. Και θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για το δάνειο ΣΔΙΤ.

Εάν το δάνειο PPP σας είναι 150.000 $ ή λιγότερο Η αίτηση για ελάφρυνση χρέους είναι εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική πύλη SBA στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από αυτόν τον σύνδεσμο.

Αυτή η πύλη δημιουργήθηκε ειδικά για να εξορθολογίσει τη διαδικασία απόκτησης βασιλικής χάρης.

Έχει αλλάξει ο κανόνας απαλλαγής δανείου ΣΔΙΤ;

Καθώς η κοινωνία και η οικονομία προσαρμόζονται στις επιπτώσεις της επιδημίας Οι κανόνες και οι κανονισμοί σχετικά με τα έργα ΣΔΙΤ γίνονται πιο ρευστοί. Και αλλαγές στους κανόνες διαγραφής χρέους της ΣΔΙΤ έχουν συμβεί με την πάροδο του χρόνου.

Απαλλαγή δαπανών ΣΔΙΤ συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής απαλλαγής…

Η IRS είπε προηγουμένως ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν μπορούν να αφαιρέσουν από τους φόρους τους τα απαλλασσόμενα έξοδα ΣΔΙΤ, όπως τους μισθούς. Από τότε, όμως, τέθηκε σε ισχύ ένας νέος νόμος.

Ο Neil Bradley, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ισχυρίζεται ότι εάν το δάνειο PPP σας συγχωρεθεί. Το φορολογικό αποτέλεσμα της λήψης δανείου ΣΔΙΤ θα καταργηθεί.

συνοψίζω

Φυσικά, δεν θα ήταν δίκαιο εάν η επιχείρηση που χρηματοδοτήθηκε από το δάνειο ΣΔΙΤ απαλλάσσονταν από τον φόρο.

Η ιδέα πίσω από αυτό το έργο είναι να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις στην ώρα που έχουν ανάγκη.

Και το να περιμένει κανείς μέρος του να επιστραφεί σε φόρους είναι έναντι του ποσού που έχει δανειστεί.

Ως εκ τούτου, είναι σίγουρα καλά νέα ότι οι επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται να συμπεριλάβουν τη χρηματοδότηση ΣΔΙΤ στο ακαθάριστο εισόδημα στις ομοσπονδιακές φορολογικές τους δηλώσεις.

Αλλά ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι οι κανόνες και οι κανονισμοί στη συγκεκριμένη πολιτεία σας σχετικά με το εάν ένα δάνειο ΣΔΙΤ είναι φορολογητέο ή όχι. που θα πρέπει να ελέγξετε στον επίσημο ιστότοπο της πολιτείας σας.

https://www.youtube.com/watch?v=3noxLs_DJvE

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *