Τρόποι για να διατηρήσετε την οροφή δροσερή φυσικά το καλοκαίρι

Τρόποι για να διατηρήσετε την οροφή δροσερή φυσικά το καλοκαίρι

Το να διατηρείτε την οροφή σας δροσερή το καλοκαίρι είναι σημαντικό εάν θέλετε η υπόλοιπη στέγη σας να παραμείνει δροσερή. στο σπίτι σου είναι δροσερό Το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας του ήλιου απορροφάται μέσω της οροφής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμποδίσετε το φως να φτάσει στην οροφή. Το καλύτερο μέρος είναι ότι πολλές από τις καλύτερες μεθόδους αντηλιακής προστασίας είναι όλες φυσικές.

5 τρόποι για να διατηρήσετε τη στέγη σας δροσερή φυσικά το καλοκαίρι:

 • Τοποθετήστε έρπητα ζωστήρα με υψηλή ηλιακή ανακλαστικότητα.
 • Καλύψτε τον έρπητα ζωστήρα με πλακάκι ή αλουμίνιο.
 • Τοποθετήστε μια ασπίδα ακτινοβολίας.
 • Καλύψτε την οροφή με ένα λεπτό στρώμα πέτρας.
 • Φτιάξτε έναν κήπο στον τελευταίο όροφο

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε αυτές τις λύσεις λεπτομερώς. Τελικά, θα έχετε αρκετές πληροφορίες για να αποφασίσετε ποια λύση είναι η καλύτερη για εσάς.

Επιλέξτε το κατάλληλο υλικό για να διατηρήσετε την οροφή δροσερή.

Το πρώτο στοιχείο στη λίστα σας δεν είναι καθόλου έξυπνο. Ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσετε τη στέγη σας φυσικά δροσερή το καλοκαίρι είναι να χρησιμοποιήσετε τα σωστά υλικά. Περίπου το 90% των αμερικανικών σπιτιών σήμερα έχουν στέγες σχεδιασμένες να παγιδεύουν περισσότερη θερμότητα από ό,τι θα έπρεπε. Και συνήθως κάνει αυτές τις στέγες πιο ζεστές από το γενικό περιβάλλον.

Όταν επιλέγετε υλικό/επίστρωση για την οροφή σας Θα πρέπει να λάβετε υπόψη την ηλιακή ανακλαστικότητα του υλικού και την τιμή της θερμικής ακτινοβολίας.

 • Η ηλιακή ανάκλαση αναφέρεται στην ποσότητα του ηλιακού φωτός που αντανακλάται αντί να απορροφάται πραγματικά.
 • Η ακτινοβολούμενη θερμότητα αναφέρεται στην ικανότητα της οροφής να απελευθερώνει την απορροφούμενη θερμότητα πίσω στο περιβάλλον. βοηθά να κρυώσει πιο γρήγορα

Μαζί, αυτές οι δύο ιδιότητες είναι γνωστές ως δείκτης ηλιακής ανάκλασης. Αν θέλετε μια δροσερή στέγη Θα πρέπει να ρωτήσετε για τον δείκτη ανακλαστικότητας (μετρούμενο σε κλίμακα από το 1 έως το 100) πριν κάνετε την επιλογή σας.

Μερικά υλικά όπως ασφαλτοτάπητα Έχει χαμηλή ηλιακή ανάκλαση (περίπου 30%) και υψηλή τιμή ακτινοβολίας. Άλλα υλικά όπως το μέταλλο είναι πολύ ανακλαστικά (πάνω από 70%) αλλά έχουν χαμηλή εκπομπή.Φυσικά, οι ασφαλτικές στέγες είναι πολύ φθηνότερες στην εγκατάσταση από τις μεταλλικές στέγες, αλλά μακροπρόθεσμα, οι τελευταίες μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος .

Επιλέξτε το χρώμα επίστρωσης που ταιριάζει στην οροφή σας.

Δεν επιλέγετε μόνο το κατάλληλο υλικό για την οροφή σας. Αλλά μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ένα επιπλέον στρώμα ανακλαστικής ένωσης που θα βελτιώσει τον συνολικό δείκτη ανακλαστικότητας της οροφής σας. Αυτή η επιλογή είναι πρακτική για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για να ανακαινίσουν πλήρως την οροφή τους..

πλακάκι

Ένα καλό και πανταχού παρόν παράδειγμα υψηλής ανακλαστικής επίστρωσης είναι το πλακίδιο.

Τα πλακάκια είναι δημοφιλή για πολλούς λόγους. όχι μόνο προσθέστε ομορφιά στο σπίτι σας μόνο Έχει επίσης υψηλό δείκτη ηλιακής ανάκλασης (πάνω από 50%), εξαιρετικά υψηλή θερμική ακτινοβολία (πάνω από 80%) και είναι πολύ ανθεκτικό και σχετικά φθηνό στην εγκατάσταση.

λευκή επίστρωση στέγης

Μια άλλη καλή ανακλαστική επίστρωση είναι η λευκή επίστρωση οροφής. Πρόκειται για μια αδιαφανή λευκή επίστρωση από κάποιο είδος πολυμερούς υλικού που καλύπτει την επάνω οροφή και αυξάνει την ανακλαστικότητα. Η ανάκλαση αυξάνεται καθώς πυκνώνετε την επίστρωση. κατά μέσο όρο Η λευκή επίστρωση οροφής αντανακλά το 70% της ηλιακής θερμότητας!

επίστρωση οροφής αλουμινίου

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι η επίστρωση οροφής από αλουμίνιο. Η επίστρωση οροφής από αλουμίνιο όχι μόνο αντανακλά πάνω από το 50% της ηλιακής θερμότητας, αλλά εξυπηρετεί επίσης διττό σκοπό στην αποφυγή διαρροών από την οροφή σας.

Τοποθετήστε μια ασπίδα ακτινοβολίας.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να δροσίσετε φυσικά τη στέγη σας το καλοκαίρι είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φράγμα ακτινοβολίας. Το φράγμα ακτινοβολίας είναι βασικά αλουμινόχαρτο τυλιγμένο σε χαρτί. Και το καλύτερο με αυτά τα εμπόδια είναι ότι Μπορείτε να το εγκαταστήσετε εύκολα με λίγη προετοιμασία.

Ιδού η διαδικασία:

 1. Πηγαίνετε στο δωμάτιό σας μια δροσερή μέρα (εμπιστευτείτε μας, δεν θέλετε να εργαστείτε στον επάνω όροφο μια ζεστή μέρα).
 2. ανεξάρτητα από την υπάρχουσα διάταξη στέγης σας. Κολλήστε ένα στρώμα αλουμινόχαρτου στο κάτω μέρος της οροφής σας. Φροντίστε να μην αφήσετε κανένα κενό.
 3. Αφού κολλήσετε το αλουμινόχαρτο Κολλήστε ένα κομμάτι χαρτί στο αλουμινόχαρτο.
 4. Ο συνδυασμός φύλλου αλουμινίου και χαρτιού εμποδίζει τη θερμότητα να εισέλθει στο σπίτι μέσω της οροφής.

εάν έχει εγκατασταθεί σωστά Το φράγμα ακτινοβολίας μειώνει την ποσότητα της θερμότητας που εισέρχεται στο σπίτι σας μέσω της οροφής έως και 25 τοις εκατό! Αξίζει λοιπόν να το σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε να επενδύσετε σε άλλες ακριβές επιλογές.

Καλύψτε την οροφή με ένα λεπτό στρώμα πέτρας.

Υπάρχει άλλος ένας εύκολος τρόπος. Για να διατηρήσετε την οροφή σας δροσερή το καλοκαίρι Μπορείτε να προσθέσετε μερικούς βράχους και πέτρες πάνω ή ανάμεσα στις πλάκες της οροφής σας.

Αυτό που κάνουν αυτές οι πέτρες είναι να λειτουργούν ως φυσικός μονωτήρας. Αποτρέψτε τη θερμότητα από τον ήλιο μέσω της οροφής στο σπίτι. Είναι σε θέση να το επιτύχουν αυτό χάρη σε μια ιδιότητα που είναι γνωστή ως θερμοχωρητικότητα. Οι βράχοι και οι ογκόλιθοι έχουν υψηλή θερμοχωρητικότητα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για θέρμανση σε σύγκριση με άλλα υλικά.

Γνωστό και ως σύστημα εξισορρόπησης στέγης. Η τοποθέτηση βότσαλων ή βότσαλων στην οροφή θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα της θερμότητας που παγιδεύει τη στέγη σας. Αν νιώθετε πιο τολμηροί Μπορείτε να συνδυάσετε αυτήν την επιλογή με την επόμενη στη λίστα μας για να αποκτήσετε μια φυσικά δροσερή οροφή το καλοκαίρι.

Τα λευκά θραύσματα μαρμάρου και το χαλίκι λειτουργούν επίσης ως μαγικά λόγω της υψηλής ανακλαστικότητάς τους από το ηλιακό φως.

Φτιάξτε έναν κήπο στον τελευταίο όροφο

Αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα λύση σε αυτό το άρθρο. χτίζοντας έναν κήπο στην ταράτσα Θα μπορέσετε να μειώσετε δραστικά τη θερμότητα που λαμβάνεται από τη στέγη σας το καλοκαίρι.

Αρχικά, μπορείτε να καλύψετε την οροφή με ψιλή άμμο και χαλίκι. και φυτέψτε γρασίδι/δέντρα στη στέγη όταν το φυτό μεγαλώνει Λειτουργούν ως φυσικοί ψύκτες για την οροφή σας λόγω των ιδιοτήτων εξάτμισης και αφυδάτωσης τους.

Επιπλέον, ο κήπος που φυτεύτηκε στο σπίτι σας είναι δροσερός. Συνιστούμε να το κάνετε αυτό εποχιακά. Φυσικά τον χειμώνα Η οροφή σας πρέπει να μονώνει όσο το δυνατόν περισσότερη θερμότητα. Μπορείτε να ξεκινήσετε την κατασκευή του roof garden σας την άνοιξη για να επιτρέψετε στα φυτά να ωριμάσουν το καλοκαίρι. επίσης Μπορείτε να καθαρίσετε τον κήπο το φθινόπωρο.

συμπέρασμα

Το σπίτι θα είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι. σχετίζεται με τη θερμότητα που απορροφά η οροφή του σπιτιού Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δροσιστείτε φυσικά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι να βρείτε τα σωστά υλικά. Συνιστώνται υλικά με υψηλή ηλιακή ανακλαστικότητα και θερμική ακτινοβολία Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ειδικές επιστρώσεις που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ανακλαστικότητα της οροφής σας. Μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία της οροφής προσθέτοντας ένα στρώμα βράχου ή πέτρας. ή με εξωραϊσμό ενός κήπου στον τελευταίο όροφο

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *