Τι προκαλεί διαρροή νερού από τα κλιματιστικά;

Γιατί τα κλιματιστικά στάζουν νερό

Τα κλιματιστικά έχουν γίνει μια από τις βασικές οικιακές συσκευές στον σύγχρονο κόσμο.Το καλοκαίρι, μπορεί να χρειαστεί να τα ανάβετε συνεχώς για να διατηρείτε το σπίτι σας άνετο και αεριζόμενο. Το κλιματιστικό σας μπορεί να υποφέρει από συνεχή χρήση. Έλλειψη σωστής συντήρησης και μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες Τέτοιοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία του ψυκτικού εξοπλισμού.

Το κλιματιστικό με σταγόνες λειτουργεί κανονικά.Ωστόσο, οι άστοχες ή υπερβολικές σταγόνες μπορεί να προκληθούν από μηχανικά προβλήματα ή προβλήματα εγκατάστασης. Αυτό είναι σημάδι ενός προβλήματος που πρέπει να επιλυθεί άμεσα για να λειτουργήσει σωστά η συσκευή σας.

Αυτό το άρθρο θα ρίξει μια λεπτομερή ματιά στο ερώτημα γιατί τα κλιματιστικά στάζουν νερό. Ο λόγος για τον οποίο το κλιματιστικό στάζει πολύ νερό και πώς να το διορθώσετε; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Γιατί στάζει νερό στο κλιματιστικό;

Γιατί στάζει νερό το ψυκτικό;

Το πηνίο του εξατμιστή στο κλιματιστικό απορροφά την υγρασία του δωματίου. και οι ατμοί στον κρύο αέρα γίνονται υγροί και συσσωρεύονται στην ψυχρή επιφάνεια της μονάδας Παράγοντες όπως η υγρασία, η θερμοκρασία, το μέγεθος της μονάδας, η απόδοση και η εγκατάσταση καθορίζουν την ποσότητα σταγόνας.

Κανονική ώρα για να ανοίξετε το κλιματιστικό Από πίσω πρέπει να στάζει απεσταγμένο νερό. Το νερό από το πάνελ του εξατμιστή πρέπει να στάζει πάνω στο πλαίσιο του εξατμιστή υπό γωνία προς το πίσω μέρος του μηχανήματος. Μέρος του νερού χρησιμοποιείται για την ψύξη της εσωτερικής μονάδας. Και το μεγαλύτερο μέρος του αερίζεται από το κλιματιστικό.

Αιτίες που στάζει πολύ νερό στο κλιματιστικό

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την υπερβολική διαρροή νερού ή στάζει σε ένα κλιματιστικό. Τα περισσότερα από τα οποία προκαλούνται από δυσλειτουργίες. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι η κακή εγκατάσταση της συσκευής.

διαρροή αέρα

Οι διαρροές είναι μία από τις αιτίες που στάζουν νερό από τα κλιματιστικά. Ο αέρας που έρχεται στο κλιματιστικό θα πρέπει να περνάει από τους αεραγωγούς. Έτσι μπορεί να υπάρχει διαρροή αέρα στο AC που δημιουργεί πρόβλημα. Ο αέρας δεν ρέει μέσω των αεραγωγών όπως απαιτείται. οδηγεί σε ακατάλληλη εργασία

Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια βασικά. επισκευή Για να ελέγξετε εάν υπάρχει διαρροή αέρα γύρω από τον εξαερισμό μέσω της γρίλιας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να ελέγξετε τη συσκευή για διαρροές. Και θα πρέπει να διορθώσετε το πρόβλημα για να αποτρέψετε μελλοντικές διαρροές.

βουλωμένο φίλτρο αέρα

Ένα βουλωμένο ή βουλωμένο φίλτρο είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το κλιματιστικό στάζει νερό. Κάθε φορά που το φίλτρο αέρα είναι βουλωμένο θα επηρεάσει τη ροή του αέρα στο σύστημα Ως αποτέλεσμα, ο αέρας μετατράπηκε σε πάγο. και όταν το μηχάνημα είναι απενεργοποιημένο ή φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία Ο πάγος που συσσωρεύεται στο φίλτρο θα αρχίσει να λιώνει. Αυτό το νερό βγήκε από το κλιματιστικό.

Επιπλέον, η απόφραξη του αέρα μπορεί να οδηγήσει σε ακαθαρσίες στο πηνίο του εξατμιστή και να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την απορρόφηση θερμότητας του πηνίου. Η χρήση ενός βουλωμένου ή βρώμικου φίλτρου μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας. 5% έως 15%.

Γιατί στάζει νερό στο κλιματιστικό;

Ελαττωματική αντλία συμπυκνωμάτων

σολ αντλία συμπυκνώματος Αναφέρεται στη συσκευή που βρίσκεται κάτω από το πλαίσιο του πηνίου ψύξης. Η λειτουργία του είναι να αποστραγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό για να αποτρέπει σταγόνες και διαρροές. Εάν η αντλία δυσλειτουργεί λόγω συσσωρευμένης βρωμιάς ή θραύσης Το κλιματιστικό μπορεί να έχει διαρροή νερού.

ακατάλληλη εγκατάσταση

Εάν το κλιματιστικό δεν έχει εγκατασταθεί σωστά Το νερό που στάζει μπορεί να είναι η αιτία. Βεβαιωθείτε ότι το μπροστινό μέρος είναι πιο δροσερό από το πίσω μέρος. Και αυτό είναι σημάδι ότι το νερό έχει στραγγίσει σωστά. και δεν στάζει ή διαρρέει

Η μονάδα σας θα πρέπει να είναι τοποθετημένη σε σωστή γωνία για να αποτρέπονται σταγόνες και διαρροές. Η λανθασμένη κλίση μπορεί να εμποδίσει το μηχάνημά σας να φιλτράρει σωστά το νερό.

Ψύκτη αέρα

μέσα στον αέρα σου Το κλιματιστικό έχει πηνίο ψύξης. Γενικά, ο ατμοποιητής πρέπει να είναι δροσερός και χωρίς πάγο. σε ένα κλιματιστικό που λειτουργεί σωστά Πρέπει να εξάγει θερμότητα από τον αέρα που διέρχεται από τον εξατμιστή. Να μην είναι τόσο κρύο που να παγώνει. Ωστόσο, η παρουσία πάγου Το πηνίο του κλιματιστικού θα είναι ακόμα παγωμένο. μέχρι να καλυφθεί με πάγο

Μπορεί να προκληθεί ζημιά καθώς ο ανεμιστήρας του φυσητήρα προσπαθεί να τραβήξει αέρα μέσα από το πηνίο. Αυτό μπορεί τώρα να οδηγήσει σε υπερθέρμανση λόγω συσσώρευσης πάγου. Όταν αυτό το χιόνι αρχίζει να λιώνει Μπορεί να στάζει και να διαρρέει. Ένα παγωμένο κλιματιστικό μπορεί να είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας του φίλτρου αέρα.

κακή συντήρηση

Τα κλιματιστικά είναι ακριβώς όπως οι κανονικές οικιακές συσκευές. που απαιτούν σωστή και έγκαιρη συντήρηση Θα πρέπει να καθαρίζετε το μηχάνημα τακτικά και να αναζητάτε επαγγελματία σέρβις όταν χρειάζεται. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ότι ο εξατμιστής λειτουργεί σωστά για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει αρχίσει να σκουριάζει. Εάν η συντήρηση δεν εκτελείται τακτικά Η συσκευή μπορεί να αρχίσει να παρουσιάζει διαρροή που αποτελεί ένδειξη προβλήματος.

Η γραμμή συμπύκνωσης είναι βουλωμένη.

Το κλιματιστικό λειτουργεί παίρνοντας υγρό, ζεστό αέρα και φυσώντας τον μέσα από την κατάψυξη. Τα πηνία τείνουν να είναι πιο κρύα επειδή είναι γεμάτα με κρύο ψυκτικό μέσο και ατμό υγρασίας στον αέρα. μικρός Το πηνίο ψύξης και το υγρό νερό θα αλλάξουν. Εάν αυτό το νερό δεν αποστραγγίζεται και δεν αποθηκεύεται σωστά Μπορεί να στάζει νερό στο ψυκτικό.

Εάν ο δίσκος σταγόνων είναι βουλωμένος ή ξεχειλίζει Είναι θέμα ανησυχίας.Επιπλέον, εάν τα εξαρτήματα είναι σκουριασμένα Θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία τεχνικό συντήρησης.

Γιατί στάζει νερό στο κλιματιστικό;

Διαρροή αέρα, πώς να διορθώσετε;

Εάν θέλετε να διορθώσετε ένα κλιματιστικό με προβλήματα που στάζει νερό Απαιτούνται λειτουργίες όπως η τακτική αποστράγγιση του νερού, το ξεσκόνισμα και ο καθαρισμός των εξωτερικών και εσωτερικών πηνίων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Ξεσκονίζετε και καθαρίζετε συνεχώς την αποχέτευση.

ο πυκνωτής Είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση του ζεστού αέρα από το δωμάτιο. ψύξη και απελευθέρωση ψυχρού αέρα Ο ζεστός αέρας συμπυκνώνεται σε νερό και το νερό αποβάλλεται. Αποστράγγιση συμπυκνωμάτων Η έλλειψη τακτικής συντήρησης μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς και να οδηγήσει σε απόφραξη των αποχετεύσεων. Εδώ είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  • για ασφάλεια Πάντα να απενεργοποιείτε και να αποσυνδέετε το μηχάνημα.
  • Ξεβιδώστε το κάλυμμα για να βρείτε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης του συμπυκνώματος.
  • Βεβαιωθείτε ότι η κατσαρόλα ξεχειλίζει.
  • Πλένουμε το τηγάνι με ένα πανί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τα μπλοκαρίσματα στην αποχέτευση. Οι εργασίες πρέπει να ξεκινούν από το τέλος του αποχετευτικού καναλιού έξω από το σπίτι. Αυτό διασφαλίζει ότι η βρωμιά, τα υπολείμματα και η μούχλα στην αποχέτευση είναι εντελώς καθαρά.

Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αντλία αναρρόφησης υψηλής πίεσης. που θα ρουφήξει τους βουλωμένους σωλήνες Αν ακούσεις κάτι Τοποθετήστε έναν ελαστικό σωλήνα στη φιάλη. Μπορεί να έχετε αφαιρέσει το μπλοκάρισμα. Μπορεί να δυσκολευτείτε να καθαρίσετε εάν υπάρχουν απότομες στροφές και στροφές. σε αυτή την κατάσταση Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό που μπορεί να χρησιμοποιήσει εξειδικευμένο εξοπλισμό για να αφαιρέσει το μπλοκάρισμα.

Τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι:

  • Ρίξτε ξύδι στην αποχέτευση.
  • Αφήστε το διάλυμα να καθίσει για περίπου μία ώρα για να αφαιρέσετε την ριζωμένη σκουριά και τη σκόνη από την αποχέτευση.

Τέλος, χρησιμοποιήστε καθαρό νερό για να ξεπλύνετε την αποχέτευση. Είναι χρήσιμο αν ξεκινήσετε από την κορυφή του σωλήνα. Αυτό θα επιτρέψει τη ροή σε όλο το σωλήνα.Ωστόσο, μπορεί να χρειαστείτε επαγγελματικό σέρβις για να διασφαλίσετε ότι εκτελούνται οι κατάλληλες διαδικασίες.

Ακολουθεί ένα βίντεο που εξηγεί πώς να καθαρίσετε και να ανοίξετε την αποχέτευση συμπυκνωμάτων σας.

https://www.youtube.com/watch?v=T1eLDckaHBM

Καθαρίστε το εξωτερικό και το εσωτερικό πηνίο.

Το εξωτερικό πηνίο αποτελείται από ένα πηνίο συμπυκνωτή. Ενώ το εσωτερικό πηνίο αποτελείται από έναν ανεμιστήρα και ένα πηνίο ψύξης. Για να καθαρίσετε τον ατμοποιητή Να βεβαιώνεστε πάντα ότι το μηχάνημα είναι απενεργοποιημένο και αποσυνδεδεμένο από την πηγή ρεύματος. Πρέπει να αφαιρέσετε το μπροστινό κάλυμμα χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι και χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα.

Μια βούρτσα είναι επίσης καλή για τη δουλειά, ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί καθώς τα πτερύγια αλουμινίου στο πηνίο ψύξης είναι εύθραυστα και μπορούν εύκολα να καταστραφούν ή να παραμορφωθούν κατά τον καθαρισμό.

για πρόσβαση στον ανεμιστήρα Πρέπει να ανοίξετε το πλαίσιο μέσα και να χρησιμοποιήσετε ένα κατάλληλο πιστόλι ψεκασμού για να το καθαρίσετε. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αφήστε το νερό να στραγγίσει εντελώς πριν το πλύνετε ξανά. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντελώς στεγνά πριν τα επανατοποθετήσετε.

Καθαρίστε τα πηνία του συμπυκνωτή χρησιμοποιώντας μια βούρτσα για να αφαιρέσετε το λίπος, τη βρωμιά και τη βρωμιά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα καλό καθαριστικό και ξεπλύνετε με καθαρό νερό όταν τελειώσετε.

συμπέρασμα

Το κλιματιστικό σας μπορεί να έχει διαρροή λόγω δυσλειτουργίας. Έλλειψη τακτικής συντήρησης ή ακατάλληλη εγκατάσταση Ορισμένα μικρά προβλήματα που μπορείτε να διορθώσετε, άλλα μπορεί να απαιτούν επαγγελματικές δεξιότητες. Να λαμβάνετε πάντα προφυλάξεις για να διασφαλίζετε ότι η συσκευή σας δεν είναι απενεργοποιημένη και αποσυνδεδεμένη πριν την ενεργοποιήσετε. επίσης Ορισμένα μέρη είναι εύθραυστα και καταστρέφονται εύκολα κατά τη διαδικασία καθαρισμού.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *