Συμβουλές για την ψύξη ενός σπιτιού με κακή μόνωση

Πώς να διατηρήσετε δροσερό ένα σπίτι με κακή μόνωση

Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική εποχή για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε στο σπίτι. Αλλά αυτή η ευχάριστη στιγμή μπορεί γρήγορα να γίνει ξινή αν η ζέστη είναι πολύ υψηλή. Η μόνωση παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας σε κάθε σπίτι. Αλλά μερικά σπίτια έχουν κακή ή καθόλου μόνωση.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό με κακή μόνωση:

  • βαμβακερά σεντόνια και ρούχα
  • Αποσυνδέστε τις μη απαραίτητες ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Εγκαταστήστε ένα κλιματιστικό.
  • Δώστε προσοχή στη θερμοκρασία του σώματός σας.

Εάν είστε από τα άτομα που έχουν κακή ή καθόλου μόνωση στο σπίτι. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι φορολογική περίοδος. Αλλά μην ανησυχείτε! Δεν χρειάζεται να υποκύψετε στην ιδρωμένη θλίψη ή σε ένα δυσάρεστο ηλιακό έγκαυμα. Έχουμε την καλύτερη λύση για εσάς.

Πώς να διατηρήσετε το μονωμένο σπίτι σας δροσερό

Τι είναι ένα αντίγραφο ασφαλείας;

αντιγράφων ασφαλείας Οι μονωτές αναφέρονται στη διαδικασία τοποθέτησης υλικών στους τοίχους ενός σπιτιού για τη μείωση της μεταφοράς θερμότητας μεταξύ υλικών διαφορετικών θερμοκρασιών.Με άλλα λόγια, η μόνωση διασφαλίζει ότι τα θερμά αντικείμενα δεν μεταφέρουν θερμότητα σε γειτονικά αντικείμενα.

για να κατανοήσουμε τον μονωτή Πρέπει να μελετήσουμε τρεις βασικούς τρόπους μεταφοράς θερμότητας από το ένα αντικείμενο στο άλλο. Ας σας γλιτώσουμε από το να πρέπει να καθίσετε σε βαρετά μαθήματα φυσικής και να βγάλετε συμπεράσματα. Η θερμότητα μπορεί να μεταφερθεί με 3 τρόπους:

  • θερμική αγωγιμότητα (όταν ένα αντικείμενο μεταφέρει θερμότητα από ένα άλλο)
  • μεταγωγή (όταν η θερμότητα κινείται μέσω υγρών και αερίων)
  • Ακτινοβολία (που ταξιδεύει σε ευθεία γραμμή και θερμαίνει τα πάντα στο πέρασμά της)

Πώς να διατηρήσετε το μονωμένο σπίτι σας δροσερό

Τα περισσότερα μονωτικά υλικά στοχεύουν στη μείωση της αγώγιμης και συναγωγής ροής θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι ένα καλά μονωμένο σπίτι μπορεί εύκολα να διατηρήσει χαμηλότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι και υψηλότερες θερμοκρασίες το χειμώνα.

Η μόνωση πρέπει να τοποθετηθεί επαγγελματικά. Και το κόστος εξαρτάται από τη μέθοδο μόνωσης και εγκατάστασης. Εάν ολόκληρο το σπίτι σας είναι μονωμένο Θα μπορούσε να σου σπάσει την τράπεζα. κατά μέσο όρο Το κόστος της μόνωσης ολόκληρου του σπιτιού σας $2000-$6000Μια άλλη επιλογή για να το αντιμετωπίσετε Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν ζείτε σε μέρος όπου η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. είναι πώς να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι που περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία

άνοιξε το παράθυρό σου

Τα παράθυρα παίζουν σημαντικό ρόλο στο να κρατούν το σπίτι σας ζεστό. Είναι σημαντικό να κρατάτε τα παράθυρα ανοιχτά για να επιτρέπεται η ροή φρέσκου αέρα. Ωστόσο, θα ζεστάνουν το σπίτι σας.

για να αποτραπεί αυτό Για να αγοράσετε θερμικές κουρτίνες και ομπρέλες. Αυτά τα υλικά είναι ειδικά κατασκευασμένα για να μονώνουν τη θερμότητα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για άτομα που λείπουν από το σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς να διατηρήσετε το μονωμένο σπίτι σας δροσερό

Χρησιμοποιήστε σκούρες αποχρώσεις.

Μια άλλη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε περσίδες ή κουρτίνες για να εμποδίσετε το ηλιακό φως να εισέλθει στο σπίτι σας Λιγότερο ηλιακό φως = λιγότερη θερμότητα. Στερεώστε τα στόρια όσο το δυνατόν πιο κοντά στον καθρέφτη. δημιουργήστε έναν κλειστό χώρο Υπάρχουν και αναστρέψιμες αποχρώσεις που έχουν τη μια πλευρά λευκή και την άλλη μαύρη. Έτσι, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών εποχών.

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα.

Η υγρασία σας κάνει να ιδρώνετε και δυσκολεύει την εξάτμιση του ιδρώτα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την υγρασία στο σπίτι σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα. Αφυγραντήρας όπως υποδηλώνει το όνομα. Αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα και διατίθεται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και αλυσίδες καταστημάτων.

Τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα οροφής.

Τα περισσότερα σπίτια διαθέτουν ανεμιστήρα οροφής. Διαφορετικά είναι πολύ φθηνή η εγκατάσταση. Χρησιμοποιήστε τον ανεμιστήρα οροφής σας με σύνεση και ρυθμίστε τον να περιστρέφεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πιέζει τον αέρα και τον ψύχει. Εκτός από τη μείωση της θερμοκρασίας του δωματίου Οι ανεμιστήρες βοηθούν επίσης να εξατμιστεί γρήγορα ο ιδρώτας.

Πώς να διατηρήσετε το μονωμένο σπίτι σας δροσερό

Χρησιμοποιήστε βαμβακερά κλινοσκεπάσματα και ρούχα.

Το βαμβάκι είναι το υλικό που πρέπει να χρησιμοποιείτε χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τη μόνωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αν μάλιστα το υπνοδωμάτιό σας είναι ζεστό και η κατάσταση είναι κακή. Σκεφτείτε να αλλάξετε το κρεβάτι σας σε βαμβακερό. Αγοράστε και μαξιλάρια που είναι κατασκευασμένα από θερμομονωτικό υλικό. Οι περισσότεροι γνωρίζουν φαρδιά βαμβακερά ρούχα. Ιδανικό για υψηλότερες θερμοκρασίες.

ξαπλώστε στο πάτωμα

Ο ζεστός αέρας (ή θερμότητα) ανεβαίνει. Καταπολεμήστε αυτό κοιμάστε στο πάτωμα από κάτω. Τοποθετήστε το στρώμα σας στο πάτωμα. Ξαπλώστε στο κρεβάτι ή πηγαίνετε στο υπόγειο.

Σβήσε τα φώτα.

Τα LED και οι συμβατικοί λαμπτήρες φθορισμού παράγουν θερμότητα. Κλείστε όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσετε το σπίτι σας λίγο πιο δροσερό. Ακόμα καλύτερα, μεταβείτε σε φώτα CFL. Τα CFL μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας. αποτύπωμα άνθρακα και παραγωγή θερμότητας

Αποσυνδέστε τις μη απαραίτητες ηλεκτρονικές συσκευές.

Οτιδήποτε συνδέσετε σε ηλεκτρονικές συσκευές θα παράγει θερμότητα. Το καλοκαίρι, κόψτε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε. Ακόμα και ο μικρότερος φακός της ηλεκτρικής σας συσκευής χρειάζεται ηλεκτρισμό, όχι απενεργοποιημένος, αλλά ουσιαστικά αφαιρεμένος.

Πώς να διατηρήσετε το μονωμένο σπίτι σας δροσερό

Εκτελέστε συντήρηση HVAC

Ελέγξτε εάν το σύστημα θέρμανσης εξαερισμός Και ο κλιματισμός σας (HVAC) λειτουργεί σωστά πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής.Ένα ακατάλληλο σύστημα HVAC δεν θα δροσίσει καλά το σπίτι σας και επίσης θα καταναλώσει πολλή ενέργεια. Αντιμετωπίστε τις αυξανόμενες θερμοκρασίες και το υψηλό κόστος με σωστή συντήρηση HVAC.

Εγκαταστήστε ένα κλιματιστικό.

Ο κλιματισμός είναι μια μεγάλη επένδυση. Αλλά αν μπορείς να πληρώσεις Εγκαταστήστε το σε ένα σημαντικό δωμάτιο, ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το AC το καλοκαίρι.

Κλείστε το κλιματιστικό όταν λείπετε από το σπίτι ή τρέχετε σε υψηλές θερμοκρασίες. όταν πας σπίτι Μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία σε χαμηλή. Η χρήση του εναλλασσόμενου ρεύματος για πολύ καιρό ή η υπερβολική εργασία μπορεί να προκαλέσει βλάβη του κινητήρα του ανεμιστήρα.

Τοποθετήστε ένα μπολ με πάγο κάτω από τον ανεμιστήρα.

Για όποιον έχει ήδη μια κοπέλα στο σπίτι ειδικά οι ηλικιωμένοι απλό κόλπο Χρησιμοποιήστε το χιόνι για να δημιουργήσετε δροσερό αέρα.Γεμίστε το μπολ ανάμειξης με πάγο ή τοποθετήστε την παγοκύστη σε ορθή γωνία μπροστά από τον ανεμιστήρα για να επιτρέψετε στον ανεμιστήρα να δημιουργήσει φρέσκο ​​και ομιχλώδη αέρα.

μαγείρεμα έξω

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το καλοκαίρι είναι τόσο δημοφιλής εποχή για ψήσιμο στη σχάρα και μπάρμπεκιου; Εκτός από τον φωτεινό αέρα Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι να αποφεύγετε τη ζέστη όταν μαγειρεύετε φαγητό στο εσωτερικό. Το καλοκαιρινό ψήσιμο στη σχάρα διατηρεί το σπίτι σας δροσερό. Και αν κανονίσετε ένα μπάρμπεκιου Το να έχετε υπολείμματα έχει πρόσθετα οφέλη. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μαγειρέψετε για την επόμενη ή δύο μέρες.

τοποθετήστε μεγάλες περσίδες

Αν ζείτε σε σπίτι με μικρό κήπο Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε μια μεγάλη σκιά ή τέντα έξω από ένα παράθυρο, όπως ένα υπαίθριο κατάστημα. Παρέχετε φως αλλά παρέχετε πολύτιμη σκιά. Μια ομπρέλα είναι επίσης μια καλή επιλογή. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν κουρτίνες συσκότισης ή βαριές κουρτίνες που εμποδίζουν το φως.

Δώστε προσοχή στη θερμοκρασία του σώματός σας.

Δοκιμάστε θεραπείες στο σπίτι, όπως να πιείτε ένα δροσερό ποτό και να σκουπίσετε μια υγρή πετσέτα στα σημεία παλμών σας, όπως ο λαιμός και οι καρποί σας, εάν αισθάνεστε ζέστη τη νύχτα. Κρατήστε ένα μπουκάλι κρύο νερό δίπλα στο κρεβάτι σας.

κλείστε τις αχρησιμοποίητες πόρτες

Κλείστε την πόρτα σε όλα τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να αποτρέψετε την είσοδο ζεστού αέρα στο δωμάτιο τη νύχτα, αφήστε την πόρτα ανοιχτή και ανοίξτε ένα ή δύο παράθυρα για να επιτρέψετε στον φυσικό αέρα να κυκλοφορεί σε όλο το σπίτι.

Πώς να διατηρήσετε το μονωμένο σπίτι σας δροσερό

συμπέρασμα

Η σωστή μόνωση είναι ένα πλεονέκτημα από πολλούς οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά Ανεξάρτητα από το πόσο καλά μονωμένα είναι τα σπίτια τους, είναι αναποτελεσματικά. Ή το σπίτι τους δεν είναι καθόλου μονωμένο. Εάν είστε ένας από αυτούς Το καλοκαίρι θα είναι μια δύσκολη περίοδος για εσάς. Κανείς δεν θέλει να περάσει μήνες σε πνιγμένες συνθήκες ή, ακόμη χειρότερα, βουτηγμένος στον ιδρώτα.

Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές για τη διατήρηση των βέλτιστων θερμοκρασιών σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Μερικά από τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες – η μόνωση είναι σημαντική. Αν και ορισμένες σύγχρονες τεχνικές όπως ο κλιματισμός είναι ακριβές, αξίζουν τον κόπο.

Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να επενδύσετε σε ακριβές επιλογές Χρησιμοποιήστε την παραπάνω μέθοδο για να παραμείνετε φρέσκοι όλο το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι παραπάνω μέθοδοι θα βοηθήσουν στη διατήρηση της κρύας μόνωσης μεταξύ αποθήκευσης και εγκατάστασης.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *