Πώς φορολογείται το συνταξιοδοτικό εισόδημα (Πρέπει να διαβάσετε!!) –

Λογότυπο TaxSaversOnline.com

Είτε κάνετε αποταμίευση για τη σύνταξη εδώ και χρόνια είτε μόλις ξεκινήσατε. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένες φορολογικές στρατηγικές που δεν γνωρίζετε. Μπορεί να έχετε ακούσει από τον οικονομικό σύμβουλο ή συνάδελφό σας ότι πρέπει να συνεισφέρετε σε ένα συνταξιοδοτικό ή συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Πριν συνεισφέρετε ή αποχωρήσετε από ένα πρόγραμμα αναβαλλόμενης συνταξιοδότησης, μάθετε. Πώς φορολογείται το εισόδημα από τις συντάξεις;.

Τι είναι η σύνταξη;

Οι συντάξεις είναι συνταξιοδοτικά προγράμματα που παρέχονται από τον εργοδότη. Ορισμένα προγράμματα, όπως τα προγράμματα 401K, σας επιτρέπουν να συνεισφέρετε σε έναν λογαριασμό. Αλλά δεν χρειάζεται.

Οι εργοδότες θα συνεισφέρουν στους μισθούς που καταβάλλονται στους δικαιούχους εργαζόμενους. για να πάρει αυτή τη σύνταξη Οι εργαζόμενοι πρέπει να παραδοθούν στην εταιρεία. Οι περισσότερες εταιρείες απαιτούν από εσάς να εργαστείτε για τουλάχιστον έξι χρόνια ή ηλικία συνταξιοδότησης.

Τι είναι η πρόσοδος;

Η πρόσοδος είναι μια ασφάλεια που πληρώνετε ως αντάλλαγμα για ένα εγγυημένο εισόδημα για το υπόλοιπο της ζωής σας. Μερικές φορές η πρόσοδος είναι άμεση. Αυτό σημαίνει ότι το ασφάλιστρο που πληρώνετε κάθε μήνα γίνεται άμεσο εισόδημα εάν χρειαστεί.

αν δεν το κάνεις Μπορείτε να αναβάλετε το προγραμματισμένο πρόγραμμα παροχών σας για να πληρώσετε τα κέρδη σας αργότερα. Μπορείτε να παρακολουθείτε τους αναβαλλόμενους δείκτες κεφαλαίων. Επενδύστε ή κερδίστε σταθερό ενδιαφέρον

Φορολογούνται οι δόσεις και οι συντάξεις μου;

Εάν κάνετε δωρεά με δολάρια μετά από φόρους Μέρος της πρόσοδος ή της συνταξιοδότησης φορολογείται, λέει η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων. Δεν θα πληρώσετε φόρο για το ποσό μετά τη φορολογία που πληρώνετε, το οποίο αντιπροσωπεύει το εισόδημα. Αυτές οι εισφορές περιλαμβάνουν οποιοδήποτε ποσό μπορεί να πληρώσει ο εργοδότης σας φόρο επί του εισοδήματός σας.

Εισφορές που κάνετε στο πρόγραμμα με εισόδημα μετά από φόρους που δεν παρακρατήσατε. Δεν θα υπάρχουν φόροι όταν διανεμηθεί το σχέδιό σας. Αυτό περιλαμβάνει εισφορές που γίνονται από τον εργοδότη σας για λογαριασμό σας. αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως χρήμα Έτσι διεκδικείτε την επιστροφή φόρου και τους πληρώνετε τον φόρο.

Απλή μέθοδος με γενικούς κανόνες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να καθορίσετε το φορολογητέο ετήσιο ποσό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος ή ένας γενικός κανόνας.

Εάν η πρόσοδος σας ξεκίνησε μεταξύ 1 Ιουλίου 1986 και 18 Νοεμβρίου 1996, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους γενικούς κανόνες. Εάν η ημερομηνία έναρξης της προσόδου σας είναι μετά τις 18 Νοεμβρίου 1996, οι πληρωμές σας είναι εγγυημένες για 5 χρόνια και είστε 75 ετών και άνω, ισχύουν οι γενικοί κανόνες. Εάν λάβετε χρήματα από ένα μη επιλέξιμο πρόγραμμα Ισχύουν μόνο γενικοί κανόνες.

απλή μέθοδος

Εάν είστε κάτω των 75 ετών με πρόγραμμα εγγύησης μετά τις 18 Νοεμβρίου 1996, μπορείτε να το κάνετε χαλαρά. να καθορίσει πόσο φορολογείται ετησίως και τι φορολογείται Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εύκολο φύλλο εργασίας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων για να σας βοηθήσει σε αυτήν τη διαδικασία.

γενικός κανόνας

ως γενική αρχή Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους πίνακες προσδόκιμου ζωής που παρέχονται από την IRS για να δείτε ποια τμήματα των πληρωμών σας είναι αφορολόγητα και σε τι φορολογείτε. Δείτε τη δημοσίευσή τους 939 για να δείτε πώς υπολογίζονται αυτά τα δύο αθροίσματα.

Τύποι λογαριασμών και φόροι

Δεν φορολογούνται όλοι οι λογαριασμοί συνταξιοδότησης όπως άλλοι. Εάν αφαιρέσετε χρήματα από ένα πρόγραμμα Roth 401(k) ή Roth IRA, δεν χρειάζεται να πληρώσετε φόρους. Τυχόν συνεισφορές μετά από φόρους μπορούν να γίνουν αφορολόγητες, εφόσον έχετε τον λογαριασμό τουλάχιστον για 5 χρονια.

Οι αναβαλλόμενοι φορολογικοί λογαριασμοί όπως οι SEP IRA, 401(k), 457, 403(b)s και οι παραδοσιακοί IRA που κατευθύνονται από τον ίδιο τον εαυτό σας συνοδεύονται από φόρους. Όταν κάνετε ανάληψη από τον παραδοσιακό λογαριασμό συνταξιοδότησης Αυτά τα χρήματα θα υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος.

παραδοσιακή διανομή λογαριασμού

Λάβετε υπόψη ότι μόλις συμπληρώσετε την ηλικία των 72 ετών, θα πρέπει να κάνετε ανάληψη από τον παραδοσιακό λογαριασμό συνταξιοδότησης. Εάν δεν πραγματοποιήσετε τις απαιτούμενες αναλήψεις, η IRS χρεώνει ειδικό φόρο κατανάλωσης 50% στα οφειλόμενα χρήματα. Εάν έχετε Roth IRA, δεν υπάρχουν απαιτούμενες αναλήψεις. Η κατανομή γίνεται μετά το θάνατο.

Φόρος Παροχών Κοινωνικής Ασφάλισης

Τι γίνεται με τα επιδόματά σας Κοινωνικής Ασφάλισης; Σε αντίθεση με τις συντάξεις και τους IRA, δεν χρειάζεται να πληρώνετε σταθερούς φόρους εισοδήματος όπως θα κάνατε σε αυτούς τους λογαριασμούς.

Αντίθετα, το φορολογητέο ποσό εξαρτάται από το προσωρινό σας εισόδημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Φύλλο εργασίας 1 της δημοσίευσης 915 της IRS για να μάθετε πόσο φόρο θα πληρώσετε για τα οφέλη SSI σας.

Κατά γενικό κανόνα, εάν το προσωρινό σας εισόδημα είναι μικρότερο από 25.000 $, δεν θα πληρώσετε φόρους. Εάν υποβάλετε αίτηση από κοινού με τον σύζυγό σας και κερδίσετε λιγότερα από 32.000 $, δεν θα φορολογηθείτε για αυτό το προσωρινό εισόδημα.

Φορολογητέα Παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης

Από την άλλη πλευρά, εάν το προσωρινό σας εισόδημα είναι μεταξύ 25.000 $ και 34.000 $ ως μεμονωμένο αρχείο. Τα μισά από τα επιδόματά σας φορολογούνται. Οτιδήποτε μεταξύ 32.000 $ και 44.000 $ για κοινούς αρχειοθέτες έχει την ίδια φορολογική υποχρέωση με τα μεμονωμένα αρχεία.

Πώς να κάνετε οικονομία για φόρους συνταξιοδότησης

Υπάρχουν πολλές φορολογικές στρατηγικές που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη φορολογική υποχρέωση συνταξιοδότησης. Για παράδειγμα, εάν έχετε 401(k), συνεισφέρετε σε αυτό. η συνταξιοδότησή σας μέχρι να κάνετε ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό σας

Το 2022, οι εργαζόμενοι επιτρέπεται να αναβάλουν φόρους έως και 20.500 $ στις εισφορές τους 401(k). Αυτό ισχύει επίσης για τα προγράμματα αποταμίευσης και 403(β), όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Εάν κάνετε αυτές τις εισφορές μέσω κρατήσεων μισθοδοσίας Θα λάβετε άμεσα φορολογικά οφέλη.

Εισφορές IRA

Εάν χρησιμοποιείτε IRA για συνταξιοδότηση Μπορείτε να αναβάλετε φόρους εισοδήματος έως και $6.000. Αν και μπορείτε να αναβάλλετε, μόνο εάν έχετε 401(k) μέσω του εργοδότη σας και κερδίζετε περισσότερα από αυτό το ποσό. Δεν θα μπορείτε να διεκδικήσετε έκπτωση φόρου.

Το 2022, οι φορολογικές εκπτώσεις του IRA θα σταματήσουν το 2022 για όσους κερδίζουν μεταξύ 68.000 και 78.000 $ με λογαριασμό 401 (k) δολαρίων, η έκπτωση θα σταματήσει. Εάν μόνο ένα από τα δύο άτομα έχει 401(k), η φορολογική απαλλαγή λήγει για εισόδημα μεταξύ 204.000 $ και 214.000 $.

απόδοση κομματιού

Οι εργαζόμενοι άνω των 50 ετών λαμβάνουν πρόσθετη φορολογική απαλλαγή εάν κάνουν αυτό που είναι γνωστό ως «προθεσμία». «Αναζητήστε τις εισφορές» στον λογαριασμό συνταξιοδότησής τους Αυτή η έκπτωση φόρου είναι διαθέσιμη μόνο σε άτομα άνω των 50 ετών που έχουν την επιλογή να συνεισφέρουν επιπλέον 6.500 $ στο πρόγραμμά τους 401(k).

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συνεισφέρουν έως και 27.000 $ το 2022. Εάν είστε άνω των 50 ετών και έχετε επίσης IRA, μπορείτε να συνεισφέρετε επιπλέον 1.000 $ στον IRA σας.

εξοικονόμηση πίστωσης

Γνωρίζατε ότι εάν συνεισφέρετε σε έναν IRA ή 401(k) κάθε χρόνο, πληροίτε τις προϋποθέσεις για κάτι που ονομάζεται Πίστωση Αποταμιευτών; του ποσού που δωρίζεται

Όριο πίστωσης εξοικονόμησης για την κατάσταση φορολογικής δήλωσης:

  • Ατομικό (ένα αρχείο): 34.000 $
  • Επικεφαλής του νοικοκυριού: 51.000 $
  • Παντρεμένο ζευγάρι: 68.000 $

Αυτό που είναι υπέροχο με αυτήν την πίστωση είναι ότι μπορείτε να τη διεκδικήσετε εκτός από τις φορολογικές εκπτώσεις που θα λαμβάνετε από τη συνεισφορά σε έναν παραδοσιακό λογαριασμό συνταξιοδότησης. Αν είσαι παντρεμένος Μπορείτε να διεκδικήσετε επιπλέον 4.000 $ αντί για 2.000 $.

Καθυστέρηση αναλήψεων από το 401(K)

Εάν εξακολουθείτε να εργάζεστε Θα πρέπει να αποφύγετε την ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό συνταξιοδότησής σας. Ακόμα κι αν τα πάτε καλά μέχρι την ηλικία των 70 ετών, αν δεν κατέχετε το 5% ή περισσότερο από έναν λογαριασμό συνταξιοδότησης που χορηγείται από την εταιρεία. Μπορείτε να καθυστερήσετε τις αναλήψεις από το 401(k) μέχρι να συνταξιοδοτηθείτε.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι εάν είστε άνω των 72 ετών και έχετε λογαριασμό που σχετίζεται με την προηγούμενη εργασία σας. Ο απαιτούμενος κανόνας ελάχιστης διανομής θα παραμείνει σε ισχύ. Εάν έχετε άλλον λογαριασμό από την προηγούμενη εργασία σας Φροντίστε να κάνετε τις απαραίτητες διανομές για να αποφύγετε τον βαρύ φόρο του 50%.

διαφοροποιήστε τον λογαριασμό σας

Αν θέλετε να αποφύγετε να πληρώσετε μεγάλους φόρους στη σύνταξη Μπορείτε να διαφοροποιήσετε τον λογαριασμό σας. Αυτό περιλαμβάνει παραδοσιακούς λογαριασμούς IRA και λογαριασμούς Roth.

Φυσικά, η οικονομική κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική. Τι λειτουργεί λοιπόν για έναν άνθρωπο Κάποιος μπορεί να μην σας ταιριάζει. Μπορεί να θέλετε να επικοινωνήσετε με έναν φοροτεχνικό για μια δωρεάν διαβούλευση και πρόσθετες συμβουλές για να δείτε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς.

Πρέπει να προσλάβω φοροτεχνικό;

Ο προγραμματισμός της συνταξιοδότησης μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Ειδικά αν δεν ξέρετε τι να ψάξετε ή τι να αφαιρέσετε. Ευτυχώς, υπάρχουν εξαιρετικοί φορολογικοί σύμβουλοι και δικηγόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τη συνταξιοδότησή σας, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας.

Αν και αυτά τα άτομα είναι καλές πηγές πληροφοριών, Αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ένα που να λειτουργεί για εσάς. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τον φοροτεχνικό σας.

Δείτε τις απόψεις τους.

Ακόμα κι αν λάβετε μια παραπομπή σε φορολογικό σύμβουλο από έναν έμπιστο στενό φίλο ή μέλος της οικογένειας. Θα πρέπει ακόμα να εκτελέσετε τη δέουσα επιμέλεια μόνοι σας. για αρχάριους Αν έχετε στο μυαλό σας κάποιον ειδικό Ρίξτε μια ματιά στις κριτικές τους και στις εμπειρίες άλλων πελατών από τη συνεργασία τους μαζί τους.

Ελέγξτε τις κριτικές εταιρειών που δημοσιεύονται στον ιστότοπο, οι οποίες δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να τροποποιηθούν από την επιχείρηση. Για παράδειγμα, ανατρέξτε στο Better Business Bureau ή στο Google.

Δείτε τα προσόντα τους.

Η διαχείριση της σύνταξης είναι μεγάλη υπόθεση. Επομένως, δεν θέλετε να αφήσετε τη δουλειά σας σε κάποιον που δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Όλοι οι αξιόπιστοι φορολογικοί επαγγελματίες με εμπειρία στον προγραμματισμό συνταξιοδότησης είναι καλά προσόντα για να κάνουν τη δουλειά.

προσεγγίστε τους προσωπικά

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Μπορείτε να δείτε τις διαδικτυακές τους κριτικές για να δείτε πώς νιώθουν οι άλλοι για τη συνεργασία μαζί τους. Αλλά ο μόνος τρόπος για να δείτε μόνοι σας είναι αν είναι κατάλληλες για εσάς. Πολλοί φορολογικοί επαγγελματίες προσφέρουν δωρεάν συμβουλές χωρίς υποχρέωση. κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης Μπορείτε να τους ρωτήσετε εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες. σχετικά με αυτή τη διαδικασία

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

Όταν συνεργάζεστε με έναν αξιόπιστο φοροτεχνικό Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους κατά τη διάρκεια του ελέγχου ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Ο σύμβουλός σας θα πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσει με σαφήνεια σε τι σας βοηθά. και είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες. μπορεί να έχετε σχετικά με αυτή τη διαδικασία.

Πώς μπορώ να αναφέρω τις αποδοχές προσόδου και σύνταξης;

Για να βεβαιωθείτε ότι αναφέρετε με ακρίβεια τις συντάξεις και το ετήσιο εισόδημά σας. Θα πρέπει να διαχωρίσετε τις δηλώσεις 1099-R που λαμβάνετε σε δύο κύριες κατηγορίες. Ο ένας τύπος είναι ο IRA σας και ο άλλος είναι οι συντάξεις και οι προσόδους σας.

Στο Έντυπο 1040, μπορείτε να αναφέρετε τις διανομές IRA στις γραμμές 4α και 4β και τις κατανομές προσόδων ή τις κατανομές συνταξιοδότησης στις γραμμές 5α και 5β.

συνταξιοδοτηθείτε άνετα

Δεν έχει σημασία τι είδους δουλειά έχετε ή πόσα χρήματα έχετε εξοικονομήσει. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα άνετο συνταξιοδοτικό εισόδημα.

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να συνταξιοδοτηθείτε, να αποσύρετε χρήματα από το 401(k) σας και να σας χτυπήσουν έναν μεγάλο φορολογικό λογαριασμό που δεν περιμένατε.

Τώρα που μάθατε περισσότερα για το πώς φορολογείται το εισόδημα από τη σύνταξη (συνταξιοδότηση), υπάρχουν διάφορες φορολογικές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διασφαλίσετε ότι φροντίζετε καλά κατά τα έτη συνταξιοδότησής σας.

Εάν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορετικές φορολογικές στρατηγικές, διαθέσιμα σε εσάς και την κατάστασή σας. Δείτε το blog μας.

Μάθε περισσότερα

Φορολογούμενες προσόδους: Πώς φορολογούνται οι προσόδους;

Τι είναι ένα πιστοποιημένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα | Καλύτερες φορολογικές στρατηγικές

Εκπίπτουν φόροι οι τελικές δαπάνες;

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *