Πώς να μαγειρέψετε μπριζόλα τόνου στη φριτέζα

Πώς να μαγειρέψετε μπριζόλα τόνου στη φριτέζα

Ξέρετε ένα καταπληκτικό gadget που αγαπούν όλοι; Φριτέζα αέρα, φυσικά. Είναι η τελευταία τρέλα ανάμεσα στους λάτρεις της υγείας και τα τηγανητά. Όχι όμως το λίπος και οι θερμίδες που συνήθως συνοδεύουν. Οι φριτέζες χωρίς λάδι χρησιμοποιούν ζεστό αέρα για το μαγείρεμα των τροφίμων. Αντί να χρησιμοποιείτε λάδι ή λίπος Άρα η διατροφή σας είναι υγιεινή. Τραγανό και τραγανό χωρίς το περιττό λίπος. “Δεν είναι σαν φούρνος μεταφοράς;” Ναι, η αρχή είναι παρόμοια, αλλά η εφαρμογή είναι διαφορετική. Σε μια φριτέζα αέρα, υπάρχουν αρκετοί μικροί ανεμιστήρες μέσα στη μονάδα που κυκλοφορούν ζεστό αέρα και μαγειρεύουν το φαγητό πιο γρήγορα από έναν συμβατικό φούρνο. Εάν είστε νέοι στην όλη ιδέα των φριτέζων αέρα και πώς να τις χρησιμοποιείτε στο σπίτι. Διαβάστε παρακάτω για μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να μαγειρέψετε μπριζόλα τόνου σε φριτέζα αέρα. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή!

Πώς να μαγειρέψετε μπριζόλα τόνου σε φριτέζα

  1. Η φριτέζα αέρα είναι έτοιμη. Ζεσταίνουμε τη φριτέζα αέρα στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ. και χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση μέγιστης ισχύος ωρίμανσης. Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε θερμοκρασία στη φριτέζα σας χωρίς αέρα που σας αρέσει. Αλλά οι 400 βαθμοί Φαρενάιτ είναι γενικά η προτεινόμενη ρύθμιση για τις περισσότερες συνταγές. Μπορείτε να επιλέξετε να μαγειρέψετε σε χαμηλότερη ή υψηλότερη θερμοκρασία. Αλλά δεν συνιστάται για τις περισσότερες συνταγές. γιατί θα επηρεάσει το τραγανό του φαγητού
  2. Για να μαγειρέψετε μπριζόλα τόνου σε φριτέζα αέρα Αρχικά, αφαιρέστε τα κόκαλα και τη φλούδα από τη μπριζόλα τόνου και τοποθετήστε την σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί για να κρατήσει το σχήμα της καθώς ψήνεται. Προσθέστε μερικές φέτες λεμονιού στο μπολ για επιπλέον γεύση.
  3. Ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι νερό σε ένα μικρό μπολ Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι για να ανακατέψετε τα καρυκεύματα που θα χρησιμοποιήσετε κατά το μαγείρεμα.
  4. Πασπαλίστε τη μπριζόλα τόνου με το μείγμα μπαχαρικών και βάλτε το στη φριτέζα για να ψηθεί. Όταν γίνει η μπριζόλα τόνου Βγάζουμε από τη φριτέζα και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.
  5. Βγάλτε ξανά τη φριτέζα αέρα και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση ροδίσματος μέχρι να φτάσει ξανά στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ. Τοποθετήστε ξανά τη μπριζόλα τόνου στη φριτέζα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Μπορείτε να ελέγξετε ότι έχει γίνει χτυπώντας τη μια πλευρά με ένα πιρούνι ή μαχαίρι. Ή δοκιμάστε να δαγκώσετε τη μία πλευρά ενώ μαγειρεύετε. Διαφορετικά, μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας σας και τη θερμοκρασία που επιλέγετε όταν μαγειρεύετε στο σπίτι. Θα χρειαστούν περίπου 6-8 λεπτά για μια μπριζόλα που είναι σπάνια όπως προαναφέρθηκε.
  6. Απολαύστε τη μπριζόλα τόνου σας ζεστή με μια φέτα λεμόνι και απολαύστε τις γεύσεις!

Τι πρέπει να ξέρετε για το μαγείρεμα τόνου σε φριτέζα

1. Είναι γρήγορο

Το τηγάνισμα στον αέρα είναι η πιο γρήγορη μέθοδος μαγειρέματος. με φριτέζα χωρίς αέρα Μπορείτε να ετοιμάσετε ψάρια σε λιγότερο από 10 λεπτά.

2. Είναι εύκολο.

όχι μόνο ωριμάζει πιο γρήγορα αλλά και μαγειρεύει το φαγητό ομοιόμορφα και ομοιόμορφα Έτσι το φαγητό σας είναι τέλεια μαγειρεμένο χωρίς καμένες άκρες ή μέρη.

3. Καλό για την υγεία

Μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία της φριτέζας αέρα για να μαγειρέψετε σε χαμηλότερη ή υψηλότερη θερμοκρασία για να πετύχετε την επιθυμητή υφή για το φαγητό σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από πολλές ρυθμίσεις θερμότητας προσαρμοσμένες για διαφορετικούς τύπους τροφίμων. Έτσι γνωρίζετε ακριβώς πόση θερμότητα να χρησιμοποιήσετε και πότε να σταματήσετε το μαγείρεμα για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο του φαγητού σας.

4. Ευέλικτη χρήση

Αν σας αρέσει να πακετάρετε Αυτή η συσκευή είναι για εσάς! Μπορείτε να ψήσετε μπισκότα, κέικ και άλλες λιχουδιές σαν φούρνος, αλλά πιο γρήγορα!

Συμβουλές για το μαγείρεμα της μπριζόλας τόνου σε φριτέζα

1. Χρησιμοποιήστε ένα ανθεκτικό δοχείο.

Οι φριτέζες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το μαγείρεμα όλων των ειδών φαγητού. Χρειάζεστε όμως ένα γερό δοχείο. Επιλέξτε ένα που είναι αρκετά φαρδύ και ψηλό για να τοποθετήσετε το φαγητό στο κέντρο. Αυτό δεν θα επιτρέψει στο καπάκι να αγγίξει το κάτω μέρος της φριτέζας αέρα. Δεν θέλετε το φαγητό σας να αγγίζει το κάτω μέρος της φριτέζας. Αυτό θα επηρεάσει την απόδοση και θα θερμανθεί πιο γρήγορα από το κανονικό.

2. Ρυθμίστε τη φριτέζα αέρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φριτέζα αέρα για να μαγειρέψετε οποιοδήποτε είδος φαγητού. Πρέπει όμως να ρυθμίσετε σωστά τη φριτέζα αέρα. για καλύτερα αποτελέσματα Ρυθμίστε τη φριτέζα αέρα στους 400°F (204°C) και ελέγχετε περιοδικά το φαγητό σας. κατά το μαγείρεμα διαφορετικά είδη τροφίμων Απαιτούνται διαφορετικές θερμοκρασίες μαγειρέματος. Λάβετε λοιπόν αυτό υπόψη σας και προσαρμόστε ανάλογα διαφορετικά το φαγητό σας μπορεί να καεί.

3. Χρησιμοποιήστε καλό λάδι.

Μια φριτέζα αέρα χρησιμοποιεί ζεστό αέρα για να μαγειρέψει φαγητό. Δεν χρησιμοποιεί λάδι όπως ένας κανονικός φούρνος Αυτό σημαίνει αντί να χρησιμοποιείτε λάδια που δεν είναι καλά για το μαγείρεμα ή περιέχουν ανθυγιεινά λίπη και τρανς λιπαρά. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε καλό λάδι για το μαγείρεμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή άλλο είδος λαδιού που είναι καλό για το μαγείρεμα και δεν περιέχει τρανς ή ανθυγιεινά λιπαρά. Αν ψάχνετε για φριτέζα αέρα με ενσωματωμένο θερμαντήρα λαδιού, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Μην ψάχνετε άλλο. Γιατί αυτό θέλεις! Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αλλαγή λαδιού στη φριτέζα σας!

4. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα πριν τη χρήση.

Ίσως έχετε ακούσει ότι πρέπει να προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα πριν τη χρησιμοποιήσετε. Γνωρίζετε όμως ότι ακόμα κι αν δεν προθερμάνετε τη φριτέζα σας; Αλλά πρέπει να το ζεστάνετε πριν τη χρήση. Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία του μαγειρικού λαδιού στη φριτέζα αέρα μπορεί να μην είναι αρκετά ζεστή όταν τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά. Πότε να προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το φαγητό σας θα είναι έτοιμο το συντομότερο δυνατό.

5. Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά

Πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα υλικά όταν μαγειρεύετε σε φριτέζα αέρα. για να κάνετε το φαγητό σας νόστιμο Και δεν υπάρχει παραμορφωμένη γεύση από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να χρησιμοποιούν κατεψυγμένα προϊόντα νομίζοντας ότι θα προσθέσουν γεύση ή γεύση στο φαγητό. Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος γιατί αυτού του είδους τα προϊόντα τείνουν να χάνουν τη γεύση τους όταν καταψύχονται και μπορούν να χαλάσουν τη γεύση του ψαριού, του κρέατος ή των λαχανικών σας. Χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκα υλικά όπως μπριζόλα τόνου και λαχανικά. Όταν φτιάχνετε μπριζόλα τόνου σε συνταγή φριτέζας!

συμπέρασμα

Οι φριτέζες έχουν γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο μαγειρέματος στη σύγχρονη κουζίνα. Ιδανική για όσους θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη ανθυγιεινών λιπαρών.Οι φριτέζες είναι επίσης πιο ενεργειακά αποδοτικές από τους συμβατικούς φούρνους. Το καλύτερο με αυτό το μαγειρικό σκεύος είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλη ποικιλία γευμάτων και σνακ. Από φτερούγες κοτόπουλου και τηγανιτές πατάτες μέχρι tikka masala πατάτας και ψητό κοτόπουλο. Αυτή η φριτέζα αέρα είναι κατάλληλη για όλα τα είδη τροφίμων. Υπάρχουν πολλοί τύποι φριτέζες αέρα στην αγορά. Όλα αυτά είναι εγγυημένα ότι θα κάνουν τις αγαπημένες σας πατάτες πιο υγιεινές και νόστιμες.Ωστόσο, οι καλύτερες φριτέζες αέρα είναι πιο αποτελεσματικές και πιο εύχρηστες.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *