Μεγιστοποίηση της απόδοσης του ανεμιστήρα: Είναι ωφέλιμα περισσότερα Blades;

Είναι καλύτεροι οι ανεμιστήρες με περισσότερες λεπίδες

Όταν πρόκειται για ανεμιστήρες οροφής Ο αριθμός και η ποικιλία των επιλογών μπορεί να σας εκπλήξει. Να αγοράσω ανεμιστήρα με 3 λεπίδες ή 5 λεπίδες; Οι ανεμιστήρες με περισσότερες λεπίδες μεταφέρουν περισσότερο αέρα ή απλά καλύτερα;

Οι ανεμιστήρες με πάρα πολλά πτερύγια μεταφέρουν πάρα πολύ αέρα και έχουν κακή απόδοση. Η ποσότητα του αέρα που φυσά καθορίζεται από διάφορους παράγοντες. κινητήρας ανεμιστήρα και γωνίας (ή πίσσα) και το μέγεθος της λεπίδας συν τον αριθμό των λεπίδων.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες πρέπει να ζυγίζονται πριν αγοράσετε έναν ανεμιστήρα οροφής. Επειδή συχνά συνεργάζονται, παρακάτω θα δούμε πώς λειτουργούν οι θαυμαστές και θα εξετάσουμε τα στοιχεία τους. που πρέπει να εξετάσετε

Είναι καλύτερος ένας ανεμιστήρας με περισσότερες λεπίδες;

Πώς λειτουργεί ο ανεμιστήρας;

δροσίζει το σώμα μας όχι το δωμάτιό μας

Όταν είμαστε ζεστοί, ιδρώνουμε για να απελευθερώσουμε την υπερβολική θερμότητα. Ο ιδρώτας βοηθά το σώμα μας να διατηρήσει μια φυσιολογική εσωτερική θερμοκρασία 98,6℉ (37℃).Pamela Webert, φυσιολόγος άσκησης Σύστημα Υγείας Henry FordΛέει: «Αν δεν ιδρώσουμε Το σώμα μας μαγειρεύει κυριολεκτικά το φαγητό από μέσα προς τα έξω».

Οπότε μπορεί να σκεφτείτε ότι οι οπαδοί εξωτερική βοήθεια Κίνηση αέρα που μοιάζει με ανεμιστήρακρύος καιρόςΚαθώς ο αέρας κινείται μέσω του δέρματός μας, προκαλεί την εξάτμιση του ιδρώτα στο δέρμα μας σύμφωνα με ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. σφαίρα«Ο άνεμος που φυσάει από τον ανεμιστήρα οροφής μπορεί να γίνει αισθητός έως και 8℉. [-13.3℃] δροσερός.”

Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμιστήρες δεν δροσίζουν πραγματικά το δωμάτιο, αλλά μας δροσίζουν δημιουργώντας ένα εφέ ψύξης αέρα που λειτουργεί με τον ιδρώτα μας.

Οι λεπίδες τους «προώθησαν» τον άνεμο.

Οι καλύτεροι ανεμιστήρες έχουν βελτιστοποιηθεί για αυτό το εφέ. Ένας τυπικός σύγχρονος ανεμιστήρας οροφής αποτελείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ένα “περίβλημα” ή περίβλημα για αυτόν τον κινητήρα, τον άξονα (που ονομάζεται κάτω άξονας) που συνδέει το περίβλημα του κινητήρα με τη βάση οροφής. Και, φυσικά, η προπέλα.

Τα πτερύγια του ανεμιστήρα βρίσκονται σε γωνία ή επίπεδοεπίθεση«Ο αέρας που κινούνται θα φέρει αυτόν τον αέρα προς το μέρος μας

Ορισμένοι ανεμιστήρες διαθέτουν ενσωματωμένο αντίστροφο διακόπτη. Κινεί τις λεπίδες δεξιόστροφα και αναγκάζει τον αέρα προς τα πάνω. Αυτό είναι χρήσιμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι ανοδικοί άνεμοι αναμειγνύουν κρύο αέρα κοντά στο πάτωμά σας με θερμότερο αέρα κοντά στην οροφή.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ανεμιστήρες έχουν σχεδιαστεί για να «οδηγούν» τον αέρα προς ορισμένες κατευθύνσεις. Η απόσταση της προπέλας είναι υψίστης σημασίας. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν αποφασίσετε για ένα μοντέλο.

Τι πρέπει να προσέξω όταν αγοράζω ανεμιστήρα;

πλάκα πεδίου

ακολουθηστε American Optical AssociationΗ «θήκη λεπίδων» του ανεμιστήρα πρέπει να είναι στη θέση της για να συγκρατεί τα πτερύγια. γωνία 12-15 μοίρες για σωστή κυκλοφορία».

Μια πιο απότομη γωνία ή απόσταση παρέχει περισσότερο αέρα καθώς οι λεπίδες περιστρέφονται. Δημιουργεί ταχύτερη ροή αέρα που σας κρατά πιο δροσερούς.

Το παρακάτω βίντεο είναι από κάποιον που ανεμιστήρας οροφής.com Συνιστάται μια συγκεκριμένη απόσταση 14° ή μεγαλύτερη, καθώς «απαιτείται ένας μεγάλος και ισχυρός κινητήρας για την κίνηση του ανεμιστήρα»:

https://www.youtube.com/watch?v=_IH78QEjrqE

όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω Οι ισχυρότεροι κινητήρες τείνουν να είναι πιο ακριβοί.

Ωστόσο, ενώ οι 14° είναι μια καλή γωνία για στόχευση, Δεν θα πρέπει να υποθέτετε αυτόματα ότι οι ανεμιστήρες υψηλότερου βήματος συνδυάζονται με ισχυρότερους κινητήρες, προειδοποιεί το Energy Star. “Ορισμένα μοντέλα έχουν υψηλότερα βήματα των λεπίδων για να αντισταθμίσουν τους μικρότερους, λιγότερο αποδοτικούς κινητήρες.

Υπάρχουν απατεώνες στη βιομηχανία ανεμιστήρων οροφής όπως και οπουδήποτε αλλού. Επομένως, θα πρέπει να ελέγξετε τον κινητήρα αφού βεβαιωθείτε ότι τα πτερύγια του ανεμιστήρα έχουν απότομο βήμα (τουλάχιστον 12-15°).

κινητήρας

Η Trusted ALA συνιστά να αναζητήσετε. «Μοτέρ υψηλής ποιότητας με σκληρή δουλειά. σπείρα και σφραγισμένα ρουλεμάν μόνιμα λιπαινόμενο.»

Ένα πηνίο είναι μια στροφή του σύρματος που δημιουργεί ένα πηνίο μέσω του οποίου μπορεί να περάσει ένα ηλεκτρικό ρεύμα. σφραγισμένο τύπο ρουλεμάν κάτοχος (Τα εξαρτήματα στο μηχάνημα περιορίζουν την κίνηση μόνο στην επιθυμητή κίνηση. και μειώστε την τριβή) Διατίθενται προλιπασμένοι ξυλότυποι και λαστιχένιες σφραγίδες..

Αυτό ακούγεται λίγο τεχνικό. Αυτό είναι κατανοητό. Μπορείτε πάντα να ρωτήσετε τον πωλητή ή τον τεχνικό σας εάν ο κινητήρας ανεμιστήρα που εξετάζετε έχει αυτά τα δύο εξαρτήματα. Το να ξέρεις ποιες ερωτήσεις να κάνεις είναι η μισή μάχη που κερδήθηκε.

Είναι καλύτερος ένας ανεμιστήρας με περισσότερες λεπίδες;

Η ποιότητα του κινητήρα επηρεάζει σαφώς την ένταση του ανεμιστήρα; Οι κινητήρες με αδύναμα τυλίγματα ή ρουλεμάν που έχουν χάσει τη λίπανση (όπως τα ρουλεμάν που περιστρέφονται με λάδι και μερικές φορές απαιτούν περισσότερο λάδι) είναι θορυβώδεις, ενώ οι κινητήρες υψηλής ποιότητας είναι αθόρυβοι.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, οι καλύτεροι κινητήρες – οι πιο δυνατοί/αθόρυβοι – τείνουν να είναι οι πιο ακριβοί. Πολύ ανθεκτικό ανεμιστήρας βαθμού απόδοσης Μπορεί να τρέχει “συνεχώς” ενώ 8 ώρες ή λιγότερο είναι το καλύτερο για τους θαυμαστές. “Οικονομικός βαθμός”

μέγεθος μαχαιριού

Αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση και τη γενική άνεση.

Οι ανεμιστήρες κοντού πτερυγίου πρέπει να περιστρέφονται πιο γρήγορα από τους ανεμιστήρες με μακριά λεπίδα για να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα ψύξης. ενέργεια.gov «Αυτό θα μπορούσε να είναι σημαντικό σε περιοχές όπου το χαλαρό χαρτί ή άλλα αντικείμενα ενοχλούνται από ισχυρούς ανέμους», επεσήμανε. Οι ανεμιστήρες με μακριές λεπίδες που περιστρέφονται πολύ αργά μπορεί να είναι κατάλληλοι για γραφείο ή κουζίνα.

Τόσο η απόσταση των λεπίδων όσο και η ισχύς του κινητήρα είναι παράγοντες. Οι φθηνοί ανεμιστήρες τείνουν να έχουν κοντές περιστρεφόμενες λεπίδες και ρηχές γωνίες. Τέτοιοι ανεμιστήρες περιστρέφονται πιο γρήγορα αλλά «εκτοπίζουν λιγότερο αέρα από τους πιο αργούς αλλά ισχυρούς ανεμιστήρες με μακρύτερα και πιο απότομα πτερύγια (βήμα 12° έως 14°), λένε οι ειδικοί του Energy Star.

Μπορείτε να δείτε ότι η εικόνα του ιδανικού οπαδού έρχεται σταδιακά στο επίκεντρο: έχει ισχυρό κινητήρα και απότομο βήμα. Συνήθως μια μακριά προπέλα

(οι φίλοι μας στο CeilingFan.com (Επίσης, μια λεπίδα “σε σχήμα πτερυγίου” στο παρακάτω βίντεο.)

https://www.youtube.com/watch?v=_IH78QEjrqE

αριθμός πινακίδας

Βρήκαμε ότι περισσότερες λεπίδες από τον αριθμό των λεπίδων σε έναν μόνο ανεμιστήρα δεν θα βελτιώσουν τον ανεμιστήρα εάν ο κινητήρας είναι πολύ αδύναμος ή η απόσταση των λεπίδων είναι πολύ μικρή. μπορώ άλλαξε λίγο την εμπειρία σου

«Οι ανεμιστήρες με μεγάλο αριθμό λεπίδων τείνουν να επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί. Ένας ανεμιστήρας με λιγότερα πτερύγια παράγει μια πιο «δροσερή» ροή αέρα», εξηγούν οι ειδικοί. φαν shop«Για όσους έχουν ευαισθησία στην ακοή. Οι ανεμιστήρες με λιγότερα πτερύγια μπορούν να παράγουν περισσότερο θόρυβο ανέμου σε σύγκριση με ανεμιστήρες με πέντε ή περισσότερες λεπίδες.”

γνώστης Martec Οι ανεμιστήρες με μεγάλο αριθμό λεπίδων τείνουν να είναι πιο αθόρυβοι. Παράγει λιγότερο θόρυβο περιβάλλοντος ενώ παρέχει καλύτερη ισορροπία.

Ωστόσο, εάν ο ανεμιστήρας σας έχει ισχυρό κινητήρα λίγο Οι λεπίδες το κάνουν να περιστρέφεται πιο γρήγορα και δημιουργούν περισσότερο αποτέλεσμα ψύξης αέρα.

συμπέρασμα

Ένας ανεμιστήρας με περισσότερες λεπίδες δεν είναι καλύτερος από έναν ανεμιστήρα με λιγότερες λεπίδες. Εάν άλλα σημαντικά εξαρτήματα στον ανεμιστήρα, όπως η απόσταση της πτερωτής, το μήκος της πτερωτής και η ισχύς του κινητήρα είναι χαμηλά Ο αριθμός των λεπίδων δεν είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για την απόδοση του ανεμιστήρα.

Ωστόσο, όλα τα άλλα είναι ίσα. έχει περισσότερες λεπίδες μπορώ Αλλάξτε πραγματικά την εμπειρία σας Μπορούν να παρέχουν ομαλό και αθόρυβο αερισμό. Εν τω μεταξύ Λιγότερες λεπίδες δημιουργούν πιο έντονη ψύξη του αέρα.

Όλα εξαρτώνται από το τι σημαίνει για εσάς το «καλύτερο».

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *