Μείνετε ψύχραιμοι με τη μαντίλα Shemagh σε ζεστό καιρό

Μείνετε ψύχραιμοι με τη μαντίλα Shemagh σε ζεστό καιρό

μαλλί και δροσερός Δεν είναι μια λέξη που συναντάς συνήθως στην ίδια πρόταση. Φυσικά συνδέετε τα μάλλινα ρούχα με τον κρύο καιρό. Έτσι, όταν βλέπετε ρούχα από μαλλί μερίνο για καλοκαιρινά ρούχα και αθλητικά. Πιστεύετε ότι είναι ένα τέχνασμα μάρκετινγκ;

Το μαλλί Merino σας κρατά δροσερό και άνετο. αναπνεύσιμος και απελευθερώνει τον ιδρώτα από το σώμα προς το εξωτερικό του υφάσματος Σας κρατά πιο δροσερό και στεγνό. Οι ίνες του είναι επίσης λεπτές. Επομένως, απορροφά περισσότερο νερό σε σχέση με το βάρος του και αλλάζει γρηγορότερα από άλλα υφάσματα.

Αλλά φυσικά δεν θέλετε μόνο μια σύντομη απάντηση. Τα ρούχα από μαλλί Merino μπορεί να είναι μια δαπανηρή επένδυση, επομένως θα θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς να σας κρατήσετε ψύχραιμους. Διαβάστε παρακάτω καθώς αυτό το άρθρο εμβαθύνει στις ψυκτικές ιδιότητες του μαλλιού μερινομάλλου.

Πώς κρυώνει το σώμα σας;

Ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας τα προβλήματα με το καλοκαίρι και τα αθλητικά ρούχα. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ρωτάτε αν το μαλλί μερινό σας κάνει να νιώθετε κρύο.Ναι, ανησυχείτε για την ευαισθησία του ιδρώτα.

Η εφίδρωση είναι μια φυσική διαδικασία και είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας δροσίσει. Αλλά δεν είναι ο ιδρώτας που σε δροσίζει. στην πραγματικότητα Η εξάτμιση του υγρού ιδρώτα δροσίζει την επιφάνεια του δέρματός σας και μειώνει τη θερμοκρασία σας.Η ψύξη του δέρματος, από την άλλη πλευρά, μειώνει τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός σας. Ως αποτέλεσμα, νιώθετε κρύο.

Πώς μπορεί τα ρούχα να επηρεάσουν αυτή τη διαδικασία;

Η κάλυψη του δέρματός σας με ρούχα κατασκευασμένα από λάθος υλικό θα αποτρέψει την εξάτμιση του ιδρώτα στον αέρα. Αντίθετα, κολλάει ανάμεσα στο δέρμα και τα ρούχα σας. Επομένως, δεν μπορεί να επιτευχθεί το φαινόμενο ψύξης με εξάτμιση.

όταν ιδρώνεις περισσότερο Η ποσότητα της παγιδευμένης υγρασίας θα αυξηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία στο χώρο και να νιώθεις όλο και μεγαλύτερη ζέστη.

Επιπλέον, όταν υπάρχει συσσωρευμένος ιδρώτας Αυτό μπορεί να κάνει τα ρούχα να βρέχονται και να μην τα φοράτε άβολα. Ως αποτέλεσμα, τα ρούχα σας θα βραχούν και θα κολλάνε.

Ξέρεις αυτό το συναίσθημα Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα δεν ισχύει για όλα τα ρούχα. Εδώ αρχίζει η απάντηση στην ερώτησή σας.

Τι είναι η «αναπνοή»;

Όταν ακούτε τη λέξη εξαερισμός να αναφέρεται στα ρούχα, Αυτό σημαίνει ότι τα ρούχα αφήνουν την υγρασία να περάσει μέσα.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ζέστη και η υγρασία στο εσωτερικό των ρούχων σας είναι υψηλότερη από ό,τι έξω. Η προκύπτουσα διαφορά πίεσης αναγκάζει τη θερμότητα και την υγρασία μέσω των ινών του υφάσματος.

προφανώς Αυτό συμβαίνει μόνο εάν το επιτρέπει το ύφασμα, δηλαδή αν αναπνέει.

Πώς λειτουργεί στην πράξη;

Έτσι, όταν ιδρώνετε ενώ φοράτε ρούχα που αναπνέουν Ο ιδρώτας δεν θα παγιδευτεί ανάμεσα στο σώμα σας και αυτό που φοράτε. Τώρα ξέφυγε από τις ίνες των ρούχων και εξατμίστηκε από την εξωτερική επιφάνεια του υφάσματος.

Το καταλάβαμε σε τρία επίπεδα:

  1. Η εσωτερική επιφάνεια του ρούχου προσελκύει τον ιδρώτα σας. απορροφάται στις ίνες και να το βγάλεις από το σώμα σου.
  2. Οι ίνες στο ύφασμα μεταφέρουν υγρασία στο εξωτερικό του υλικού.
  3. από εκείνη την εξωτερική επιφάνεια Η υγρασία θα εξατμιστεί στον αέρα.

Είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική διαδικασία.

Πώς σε κρατάει δροσερό;

Αυτό συμβαίνει επειδή τα ρούχα που αερίζονται καλά θα απορροφήσουν τον ιδρώτα σας. Έτσι η υγρασία απομακρύνεται από το σώμα. Έτσι, η υγρασία δεν παγιδεύεται κοντά στο δέρμα σας. Επομένως, δεν μπορεί να δημιουργήσει τη θερμότητα και την υγρασία που συσσωρεύεται στο δέρμα σας.

Επομένως, τα ρούχα που αερίζονται καλά θα βοηθήσουν στη διατήρηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας ανάμεσα στο σώμα και τα ρούχα σας. αντί να είναι ζεστό και κολλώδες Νιώθω ψύχραιμη.

Μπορείτε να το σκεφτείτε ως αντανάκλαση του φυσικού μηχανισμού ψύξης του σώματος. Ωστόσο, η εξάτμιση δεν σας δροσίζει, όχι, είναι το ύφασμα που απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα σας. αποτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας και θερμότητας

Πώς ισχύει αυτό για το μαλλί μερινό;

Φυσικά αναπνεύσιμο μαλλί

Ο αερισμός είναι μια από τις κύριες ιδιότητες του μαλλιού γενικά. Αυτό είναι φυσιολογικό για πολλά υφάσματα, ωστόσο, επειδή το μαλλί είναι μια φυσική ίνα. Οι ίνες είναι επομένως σε θέση να απορροφήσουν περίπου το 35% του δικού τους βάρους σε νερό πριν η υφή βραχεί.

Η ικανότητα του μαλλιού να απορροφά την υγρασία βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας και της υγρασίας ανάμεσα στο μαλλί και το δέρμα σας πιο δροσερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το μαλλί Merino αναπνέει.

Το μαλλί Merino είναι πιο αναπνεύσιμο από το κανονικό μαλλί.

Οι ίνες του μαλλιού Merino είναι πολύ λεπτότερες από άλλα είδη μαλλιού.

Όπως απεικονίζεται, χρησιμοποιώντας συμβατικές μετρήσεις. Η διάμετρος του μαλλιού μερινό είναι συνήθως μεταξύ 24 microns (μm) και 11,5 μm. Μπορεί να φτάσει τα 50 μm. Οι λεπτές ίνες είναι μία από τις ιδιαίτερα επιθυμητές ιδιότητες του μαλλιού μερινό.

για αερισμό Αυτό σημαίνει ότι το μαλλί Merino είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απορρόφηση και την απομάκρυνση της υγρασίας. Οι λεπτές ίνες απορροφούν γρήγορα και μεταφέρουν την υγρασία από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του ρούχου.

Τι συμβαίνει όταν το συνδυάζετε με την ικανότητα να απορροφά το ένα τρίτο του βάρους του σε νερό;

Ως αποτέλεσμα, είναι πιο αποτελεσματικό από το κανονικό μαλλί στη δημιουργία ζεστασιάς και υγρασίας για το δέρμα σας. Ως εκ τούτου, μπορεί να αντιμετωπίσει καλά τους υψηλούς ρυθμούς εφίδρωσης σε ζεστό καιρό ή σε αθλήματα υψηλής έντασης.

Επιπλέον, λόγω της γρήγορης μεταφοράς υγρασίας στην εξωτερική επιφάνεια Το ύφασμα δεν θα κορεστεί εάν αυξηθεί ξαφνικά η υγρασία.

Επομένως, όταν αλλάζετε από μια μέτρια θερμική δραστηριότητα σε μια δραστηριότητα υψηλής θερμότητας ή χαμηλής έντασης, Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για υπερθέρμανση. Αυτή η ευελιξία το καθιστά κατάλληλο ακόμη και σε ξαφνικές μεταβαλλόμενες συνθήκες ή επίπεδα λειτουργίας.

Υπάρχει κάτι άλλο?

Επειδή οι ίνες μαλλιού μερινό είναι λεπτότερες από άλλους τύπους μαλλιού. κάνοντας έτσι τα ρούχα πιο λεπτά και ελαφριά Αυτός είναι ο τύπος ρούχων που πιθανότατα θα συνδέατε με ζεστό καιρό ή έντονη δραστηριότητα.

Οι λεπτές ίνες το κάνουν απαλό και άνετο είτε φοράτε casual είτε αθλητικά ρούχα.

Δείτε γιατί το μαλλί Merino είναι τέλειο για το καλοκαίρι και την προπόνηση χάρη στην αναπνοή του.

συμπέρασμα

Συνοπτικά, η απάντηση στην ερώτηση είναι ναι, το μαλλί μερινό σε κρατάει δροσερό.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται το αντίθετο από αυτό που θα περιμένατε, Υπάρχει όμως μια καλή επιστημονική βάση για αυτό.

Να τι:

  • ακριβώς όπως το κανονικό μαλλί Το μαλλί Merino αναπνέει φυσικά.
  • ακριβώς όπως η κανονική γούνα Το μαλλί Merino απορροφά περίπου το ένα τρίτο του βάρους του σε νερό.
  • Οι ίνες που αποτελούν το μαλλί Merino διαφέρουν από άλλα είδη μαλλιού.
  • Αυτές οι λεπτές ίνες βελτιώνουν την αναπνοή επιταχύνοντας την απορρόφηση υγρασίας και τη μεταφορά της υγρασίας προς τα έξω μέσω του υφάσματος.
  • Αυτό θα αποτρέψει τη συσσώρευση υγρασίας στο δέρμα σας και θα σας αφήσει να νιώθετε ζεστή και ενυδατωμένη.
  • αντί να παγιδεύει τη θερμότητα και την υγρασία στο δέρμα έτσι νιώθεις πιο ψύχραιμος

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *