Εκρηκτικές ηλεκτρονικές σόμπες: Είναι δυνατόν;

Μπορούν να εκραγούν οι ηλεκτρικές σόμπες;

Οι μαγειρικές καταστροφές συμβαίνουν σε όλους. Όταν όμως το μείγμα αρχίσει να εκρήγνυται Αυτή η εμπειρία θα γίνει τραυματική. Ωστόσο, οι εκρήξεις στην κουζίνα είναι σπάνιες. αλλά είναι δυνατό Αν είχατε ποτέ έκρηξη από ηλεκτρική κουζίνα να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος

Οι ηλεκτρικοί φούρνοι μπορεί να εκραγούν εάν το στοιχείο περιορισμού του πηνίου στον φούρνο σας είναι χαλαρό. σπάστε τα καλώδια Η υποδοχή ή το πηνίο του εξαρτήματος είναι κατεστραμμένο ή κατεστραμμένο. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο ένας σπινθήρας ή τόσο μεγάλο όσο μια έκρηξη.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε εάν ο ηλεκτρικός σας φούρνος εκραγεί. Σημάδια που πρέπει να προσέξετε και πώς να φτιάξετε τον φούρνο σας εάν καταστραφεί.

Μπορεί μια ηλεκτρική κουζίνα να εκραγεί;

Πόσο συχνά συμβαίνουν εκρήξεις φούρνου;

Ευτυχώς, οι εκρήξεις υψικαμίνου δεν είναι συχνές. Ο αριθμός των εκρήξεων ηλεκτρικού κλιβάνου δεν έχει μελετηθεί. Αν και αυτό καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του προβλήματος. Ωστόσο, δείχνει ότι δεν υπάρχουν αρκετές ανησυχίες για να δικαιολογηθεί μια έρευνα.

Ωστόσο, υπάρχουν μελέτες για τραυματισμούς που προκαλούνται από σόμπες. Μια ανασκόπηση του American Journal of Emergency Medicine. Δείχνει ότι 43.000 άνθρωποι τραυματίζονται κάθε χρόνο σε ατυχήματα που σχετίζονται με τη σόμπα, ωστόσο, περίπου το 51 τοις εκατό αυτών των τραυματισμών είναι εγκαύματα.

Μια έκρηξη φούρνου μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι τα περισσότερα ατυχήματα που σχετίζονται με τη σόμπα προκαλούνται από εγκαύματα χεριών από το άγγιγμα μιας ζεστής σόμπας.

Τύποι ηλεκτρικών καυστήρων και πώς λειτουργούν

 • πηνίο καυστήρα – Αυτός είναι ο τύπος καυστήρα που βλέπετε συνήθως σε παλαιότερες ψησταριές. Αποτελείται από χυτοσίδηρο κυλινδρικό πηνίο. Οι καυστήρες μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες ή εκρήξεις.
 • γυάλινη σόμπα – Ο γυάλινος κλίβανος χρησιμοποιεί ένα στοιχείο λεπτής ταινίας ενσωματωμένο στο μονωτικό υλικό και τοποθετημένο κάτω από την υαλοκεραμική επιφάνεια. Θα βλέπετε συχνά αυτό το γκριλ σε νεότερες συσκευές. Αυτό είναι χρήσιμο γιατί τείνουν να καθαρίζονται ευκολότερα.

Πώς λειτουργεί ένας ηλεκτρικός φούρνος;

ηλεκτρική κουζίνα με κουλουριασμένο σύρμα Η ηλεκτρική ενέργεια περνά από τα καλώδια που θερμαίνουν τον φούρνο. Οι γυάλινοι φούρνοι χρησιμοποιούν εσωτερικά πηνία για τη θέρμανση της επιφάνειας. Οι ηλεκτρικές εστίες συχνά γίνονται πορτοκαλί ή κόκκινες όταν είναι ενεργοποιημένες. για να ξέρεις ότι κάνει ζέστη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ηλεκτρικών εστιών

Πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών φούρνων:

 • Η κουζίνα σας θα είναι πιο δροσερή από το να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική κουζίνα.
 • Η γυάλινη εστία καθαρίζεται εύκολα.
 • Η λεία επιφάνεια δίνει στις κατσαρόλες και τα τηγάνια περισσότερη σταθερότητα.

Μειονεκτήματα των ηλεκτρικών εστιών:

 • αργομαγειρεμένο φαγητό
 • Καταναλώνει έως και τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από το αέριο
 • χωρίς φωτιά ούτε σόμπα

Τι μπορεί να προκαλέσει έκρηξη;

 • Χαλαρό ή σπασμένο καλώδιο ρεύματος – Το καλώδιο συνδέει τον περιοριστή πηνίου με τον φούρνο σας. Εάν αυτά τα καλώδια χαλαρώσουν μπορεί να εμφανιστούν σπινθήρες Μια μεγάλη σπίθα θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη. Τα χαλαρά καλώδια μπορεί να προκληθούν από γενική φθορά στην εστία. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε μεγάλες κατσαρόλες ή τηγάνια σε μικρές εστίες.
 • βλάβη οργάνου υποδοχής – Η υποδοχή του περιοριστή πηνίου μπορεί να έχει καταστραφεί. Αν και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σπινθήρες ή εκρήξεις. Αλλά είναι μια αρκετά εύκολη λύση. Αλλάξτε την πρίζα και είστε έτοιμοι.
 • σπασμένη σόμπα – Εάν το καλώδιο ρεύματος και η πρίζα λειτουργούν κανονικά Αν ναι, τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την εστία.Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αντικαταστήσετε την εστία.
 • κατεστραμμένο πηνίο – Το πηνίο στην εστία σας μπορεί να έχει φθαρεί και πρέπει να αντικατασταθεί. Εάν το πηνίο σας έχει φυσαλίδες ή ραγίσει Το ελαττωματικό χυτοσίδηρο μπορεί να προκαλέσει σπινθήρες.

Συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε;

 • σπίθα – Αν παρατηρήσετε ότι η σόμπα αρχίζει να καίγεται σβήστε αμέσως τη σόμπα Αυτοί οι σπινθήρες μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι ότι κάτι στον φούρνο σας πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Βλάβες από καθημερινή χρήση – Ελέγχετε πάντα για ζημιές στη σόμπα. Η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό είναι όταν καθαρίζετε.

Πόση ζημιά έκανε η σόμπα με ανατινάξεις;

Εξαρτάται. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα νωρίς Μπορεί να δείτε μόνο μια μικρή ποσότητα σπινθήρων. Τα εξαρτήματα του επιφανειακού πηνίου μπορεί να εκραγούν, προκαλώντας ζημιά στον φούρνο και τα μαγειρικά σκεύη. και να προκαλέσει τραυματισμό

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του πώς φαίνεται όταν το στοιχείο του πηνίου επιφάνειας εκρήγνυται:

Τι γίνεται αν η σόμπα σας εκραγεί;

 • Επισκεφθείτε έναν γιατρό εάν έχετε τραυματισμό. – Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε τραυματιστεί ή ζητήστε βοήθεια εάν τραυματιστείτε. Το άμεσο επόμενο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι η σόμπα είναι απενεργοποιημένη για να αποτρέψετε περαιτέρω κινδύνους. Μπορείτε να αποσυνδέσετε τη σόμπα από την κύρια πηγή ρεύματος ή να απενεργοποιήσετε τον διακόπτη κυκλώματος. Θα πρέπει να έχετε έναν πυροσβεστήρα πρόχειρο σε περίπτωση που η σόμπα αρχίσει να ξαναπάρει φωτιά.
 • Μην χρησιμοποιήσετε ξανά τον φούρνο σας μέχρι να επισκευαστεί. – Εάν δεν είστε ηλεκτρολόγος Θα πρέπει να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να διορθώσει το πρόβλημα. Οι σπινθήρες ή οι εκρήξεις από τη σόμπα σας μπορεί να είναι επικίνδυνες. Και είναι σημαντικό να διορθώσετε το πρόβλημα για να μην ξανασυμβεί.

Πώς να επισκευάσετε την ηλεκτρική σας κουζίνα

 • σβήστε τη σόμπα – πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια Αφαιρέστε το φούρνο από την κύρια πηγή ρεύματος. Αυτό διασφαλίζει ότι μπορείτε να επιδιορθώσετε με ασφάλεια τη ζημιά.
 • Μάθετε τι φταίει – Δεν μπορείτε να επισκευάσετε τον φούρνο μέχρι να μάθετε ποια εξαρτήματα είναι σπασμένα. Είναι σημαντικό να μάθετε ποια συσκευή δυσλειτουργεί για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.
 • Αλλάξτε το στοιχείο ορίου κύλισης – Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε ολόκληρο τον περιοριστή πηνίου. μπορείτε να αγοράσετε ανταλλακτικό Σετ ηλεκτρικού καυστήρα MP22YA S-Union 4 πακέτα στην Αμαζόνα

Ακολουθεί ένας οδηγός σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του στοιχείου ορίου κύλισης:

Υπάρχουν τρεις πιθανότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το πρόβλημά σας:

 • διακόπτης – Εάν ο διακόπτης δεν είναι απενεργοποιημένος Η θερμότητα δεν θα ρέει στο στοιχείο του καυστήρα.
 • γραφική ύλη – Η ηλεκτρική ενέργεια ρέει από τον διακόπτη μέσω του καυστήρα.
 • Κύκλος – Μετρά την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη σωστή θέρμανση των καυστήρων.

Μερικά καλώδια συνδέουν όλα αυτά τα εξαρτήματα και πρέπει να ελεγχθούν. Τα κατεστραμμένα καλώδια μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρα ή έκρηξη του καυστήρα.

Ακολουθεί ένα βίντεο που εξηγεί πώς να επισκευάζετε και να επισκευάζετε την ηλεκτρική σας εστία:

Μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξαρτήματα του φούρνου για να δείτε ποια εξαρτήματα είναι κακά. Ακολουθεί ένα βίντεο που εξηγεί πώς να εκτελέσετε μια δοκιμή στοιχείου πηνίου:

συμπέρασμα

Οι ηλεκτρικοί φούρνοι μπορεί να εκραγούν, ωστόσο, αυτό είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός. με γενική συντήρηση Μπορείτε να αποτρέψετε το ράγισμα της κουζίνας σας.

Για να αποτρέψετε την έκρηξη της σόμπας:

 • Ελέγξτε για χαλαρά ή σπασμένα καλώδια.
 • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε βαριές κατσαρόλες ή τηγάνια σε μικρούς καυστήρες.
 • Ελέγξτε για κατεστραμμένα πηνία.
 • Ελέγξτε προσεκτικά την εστία σας για σημάδια προβλήματος, όπως σπινθήρες.
 • Πραγματοποιήστε συντήρηση σε παλιό ή πολύ χρησιμοποιημένο εξοπλισμό.

Εάν αντιμετωπίσετε σπινθήρες ή εκρήξεις:

 • Σβήστε τη σόμπα και αποσυνδέστε τη σόμπα.
 • Επιθεωρήστε όλα τα εξαρτήματα της ηλεκτρικής εστίας για προβλήματα.
 • Καλέστε έναν ηλεκτρολόγο ή διορθώστε το πρόβλημα μόνοι σας.
 • μετά την επισκευή Ας ελέγξουμε για περισσότερα προβλήματα ενώ απολαμβάνετε την ηλεκτρική σας κουζίνα.

Ακόμα κι αν εκραγεί η ηλεκτρική κουζίνα αλλά είναι δυνατό Είναι σημαντικό να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα, όπως η συντήρηση για την αποφυγή εστιών και ζημιών. Αν και μπορεί να νομίζετε ότι είστε ειδικός αφού διαβάσετε αυτήν την ανάρτηση. Συνιστούμε πάντα να συμβουλεύεστε ένα έμπειρο άτομο για την ασφάλειά σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *