Είναι καλύτερο να υποβάλλετε φόρους από κοινού ή χωριστά; –

Λογότυπο TaxSaversOnline.com

Η υποβολή φόρων μπορεί να είναι πραγματικός πονοκέφαλος. Όμως τα παντρεμένα ζευγάρια δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν θα καταθέσουν τους φόρους τους μαζί ή χωριστά.

Τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια υποβάλλουν τους φόρους τους μαζί για να διευκολύνουν την ταλαιπωρία. Αλλά είναι καλύτερο να καταθέτετε φόρους χωριστά.

Σε γενικές γραμμές, η IRS συνιστά στους συζύγους να υποβάλουν αίτηση από κοινού. Και συνήθως πολλές φοροαπαλλαγές επεκτείνονται και στους συζύγους.

Ποια είναι, λοιπόν, η καλύτερη κατάσταση για να υποβάλετε χωρίσματα; Διαβάστε παρακάτω και θα σας ενημερώσουμε τι λειτουργεί καλύτερα για τους φόρους σας.

Οφέλη από την από κοινού κατάθεση φόρων

Λαμβάνετε περισσότερες πιστώσεις και κρατήσεις.

Τα παντρεμένα ζευγάρια ενθαρρύνονται να υποβάλλουν τους φόρους τους μαζί και δικαιούνται ορισμένες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Η από κοινού κατάθεση σημαίνει ότι μπορείτε να διεκδικήσετε την πίστωση φόρου εισοδήματος. Πίστωση παιδικής φροντίδας και εξαρτώμενα άτομα Πιστωτικές Μονάδες Δια Βίου Μάθησης και ευκαιρίες εισοδήματος για τους Αμερικανούς

Αρκεί να είστε νόμιμα χωρισμένοι ή να ζείτε χωριστά από τον σύζυγό σας. Μπορεί να πληροίτε τα κριτήρια για πίστωση συντήρησης εάν υποβάλετε ξεχωριστά.

Μπορείτε επίσης να διεκδικήσετε μερική κράτηση και εάν υποβάλετε από κοινού. Είστε επιλέξιμοι για την έκπτωση τόκων φοιτητικού δανείου. Μέγιστες κρατικές και τοπικές φορολογικές εκπτώσεις και πλήρεις κρατήσεις IRA

Εάν είστε παντρεμένο ζευγάρι υποβάλλετε χωριστά Θα χάσετε αυτές τις πιστώσεις ή μειώσεις.

Μπορεί να λάβετε χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Γιατί συνδυάζεις τα δύο εισοδήματα μαζί. Έτσι μπορείτε να πληρώσετε χαμηλότερους φόρους.

Αυτό θα μπορούσε να βάλει τα άτομα με υψηλότερο εισόδημα σε χαμηλότερα φορολογικά κλιμάκια. Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό. Και αυτό μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς. Αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο εάν εσείς ή ο σύζυγός σας έχετε ένα σημαντικό εισόδημα.

Μπορείτε να συνεισφέρετε σε ένα Roth IRA.

Φυσικά, θα χρειαστείτε περισσότερα χρήματα στη σύνταξη. Οπότε έμοιαζε σαν κάτι το ακατάπαυστο.

Εάν είστε παντρεμένο ζευγάρι υποβάλλετε από κοινού αίτηση Θα κερδίσετε περισσότερα για να εξοφλήσετε τον λογαριασμό σας Roth IRA.

Μπορείτε να συνεισφέρετε σε έναν λογαριασμό Roth IRA, εφόσον το συνδυασμένο προσαρμοσμένο ακαθάριστο εισόδημά σας είναι μικρότερο από 214.000 $ και το ποσό που μπορείτε να συνεισφέρετε σταδιακά. Μείωση όταν κερδίζετε περισσότερα από 204.000 $.

Η χωριστή κατάθεση μπορεί να οδηγήσει σε λογαριασμό Roth IRA εάν το εισόδημά τους είναι κάτω των 10.000 $.

Μειονεκτήματα της από κοινού υποβολής φόρων

Μειονεκτήματα της από κοινού υποβολής φόρων

Πληρώστε τους φόρους που οφείλετε.

είσαι παντρεμένος τώρα Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο/η σύζυγός σας δεν θα απατήσει τους φόρους του/της. αλλά όχι πάντα

Όταν οι σύζυγοι υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις από κοινού Κάθε σύζυγος είναι αλληλεγγύως και πολλαπλά υπόχρεος για φόρους που προκύπτουν από το εισόδημα. Και θα μπορούσε να είναι ολόκληρο το ποσό των φόρων, τόκων, κυρώσεων ή κυρώσεων!

Ευτυχώς, αν συμβεί αυτό μπορείτε να διεκδικήσετε «Ανακούφιση αθώου συζύγου» για αποφυγή αναδρομικών φόρων

Αλλά μόνο εάν μπορείτε να αποδείξετε στην IRS ότι η υποπληρωμή σε φόρους οφειλόταν στον άλλο σύζυγο. Επομένως, δεν γνωρίζετε για την υποκαταβολή φόρων όταν υποβάλλετε κοινή φορολογική δήλωση.

Και τα δύο αποδείχθηκαν απίστευτα δύσκολα. Επομένως, μπορεί να δυσκολευτείτε να αποδείξετε στην IRS ότι δεν είστε υπεύθυνοι για τίποτα. όπου οι φόροι του συζύγου πρέπει να καταβληθούν με χωριστή κατάθεση

Ενδέχεται να μην μπορείτε να διεκδικήσετε έκπτωση ιατρικών εξόδων.

Εάν ο/η σύζυγός σας μπαινοβγαίνει από το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης σαν να μην σας ενοχλεί κανείς. Μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε δύο φορές πριν υποβάλετε μαζί τους φόρους σας.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να διεκδικήσετε μια επιτρεπόμενη ιατρική και οδοντιατρική επιστροφή χρημάτων που είναι μικρότερη από το 10% του προσαρμοσμένου ακαθάριστου εισοδήματός σας. Εάν δεν επιστραφεί

Αλλά το να έχετε κοινό εισόδημα όταν υποβάλλετε από κοινού αίτηση μπορεί να το κάνει πιο δύσκολο.

Πλεονεκτήματα της κατάθεσης φόρου

Μειώστε το εισόδημά σας για αποπληρωμή φοιτητικού δανείου.

Εάν εσείς ή ο σύζυγός σας έχετε ένα πρόγραμμα αποπληρωμής φοιτητικού δανείου βάσει εισοδήματος για τα ομοσπονδιακά φοιτητικά σας δάνεια. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο υποβολής των φόρων σας χωριστά.

Εάν καταθέτετε από κοινού Θα κερδίσετε περισσότερα μαζί από το χαρτζιλίκι σας. Αυξήστε δραματικά τις μηνιαίες πληρωμές αντί για μηνιαίες αποπληρωμές με βάση το εισόδημά σας

μπορείτε να πληρώσετε λιγότερα

Ξέρω ότι είπαμε ότι μπορείτε να πληρώσετε λιγότερα αν συνδυάσετε το εισόδημά σας. Αλλά εάν εσείς και ο σύζυγός σας έχετε παρόμοια εισοδήματα Ίσως αξίζει να καταθέσετε ξεχωριστά.

Αν και οι δύο σύζυγοι κερδίζουν περισσότερα ή λιγότερα Θα έχουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή.

Μειονεκτήματα της κατάθεσης φόρου

Μπορείτε να πληρώσετε υψηλότερους παρακρατούμενους φόρους.

Ακόμα κι αν έχετε και οι δύο παρόμοια εισοδήματα. Αλλά εάν αρχειοθετήσετε το σχέδιό σας στην κάτω αγκύλη αντί στην επάνω αγκύλη Θα πληρώνετε φόρους στις υψηλότερες κατηγορίες και ενδέχεται να πληρώνετε περισσότερους φόρους από ό,τι υποβάλλετε από κοινού στις χαμηλότερες κατηγορίες φόρων.

Δεν θα λάβετε καμία παρακράτηση.

κατά την υποβολή των φόρων χωριστά Δεν θα δικαιούστε πιστώσεις ή κρατήσεις.

Η τυπική έκπτωση των 25.100 $ μειώνει το φορολογητέο εισόδημά σας κατά το μέγιστο ή τη μέγιστη έκπτωση ζημιών των 3.000 $.

τελικές σκέψεις

Εξαρτάται από την κατάστασή σας ποια είναι καλύτερη για εσάς. Μπορείτε να κερδίσετε περισσότερα και αθροίζοντας το εισόδημά σας θα έχετε χαμηλότερο φορολογικό κλιμάκιο.

Αλλά και οι δύο μπορεί να κερδίσετε το ίδιο εισόδημα με χαμηλότερο συντελεστή, και σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερα να υποβάλετε ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις.

Κάθε παντρεμένο ζευγάρι είναι εντελώς διαφορετικό. Και είναι στο χέρι σας να κάνετε την έρευνά σας και να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα και για τους δύο σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *