Είναι ασφαλές να τοποθετήσετε έναν καταψύκτη σε ένα χαλί;

Μπορεί ένας καταψύκτης κύριε σε ένα χαλί

Εάν έχετε περιορισμένο χώρο και πρέπει να εγκαταστήσετε έναν καταψύκτη σε ένα δωμάτιο με μοκέτα. Ίσως αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές να τοποθετήσετε τον καταψύκτη απευθείας στο χαλί. Ανησυχείτε μήπως καταστρέψετε το πάτωμα στο μικρό σας χώρο; Μάθετε πώς να τοποθετείτε σωστά τον καταψύκτη σας σε ένα χαλί με αυτόν τον οδηγό.

Ο καταψύκτης δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε χαλί, καθώς τα πηνία και οι συμπιεστές βρίσκονται συνήθως κάτω από τον καταψύκτη. Αυτό μπορεί να καταστρέψει το χαλί από τη ζέστη. Αλλά αν προστατεύετε το κάτω μέρος με ένα δίσκο σταγόνων Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος κάτω από την κατάψυξη. και τοποθετήστε την κατάψυξη μακριά από τον τοίχο Μπορείτε να τοποθετήσετε με ασφάλεια τον καταψύκτη στο χαλί.

Για να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τοποθέτησης ενός καταψύκτη σε ένα δάπεδο με μοκέτα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί ο καταψύκτης. καλύτερη επιφάνεια για κατάψυξη Πιθανά προβλήματα με την τοποθέτηση του καταψύκτη στο χαλί και πώς μπορείτε να προστατέψετε τα δάπεδά σας. και πώς να επιλέξετε τον καταψύκτη σας

Καταψύκτης χαλιών.

Πώς λειτουργεί ο καταψύκτης;

χρησιμοποιήστε τον καταψύκτη Σύστημα στεγανοποίησης που κάνει την αντλία ψυκτικός μέσω ενός συνόλου συμπιεσμένων πηνίων Το ψυκτικό και το αέριο τροφοδοτούνται με έναν τρόπο. συμπιεστής και σε αυτούς τους κυλίνδρους Ο συμπιεστής συμπιέζει το εξατμισμένο ψυκτικό μέσα στο καυτό υγρό. Στη συνέχεια αντλείται μέσω του πηνίου και φτάνει ΑποστακτήραςΨύχει το ψυκτικό μετατρέποντας το υγρό ξανά σε ατμό.

Αυτός ο κρύος αέρας είναι ο μηχανισμός ψύξης του ψυγείου ή της κατάψυξης.

Για μια απεικόνιση ενός καταψύκτη σε δράση, παρακολουθήστε αυτό το βίντεο:

Η θέση του πηνίου και του συμπιεστή ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο. Η θέση αυτών των χαρακτηριστικών επηρεάζει τις προφυλάξεις ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή ζημιών από τα πηνία διάχυσης θερμότητας και τους εξατμιστές ψύξης.

Ποια επιφάνεια είναι καλύτερη για την κατάψυξη;

Το παρακάτω είναι το καλύτερο επιφάνεια Μπορείτε να επιλέξετε να το βάλετε στην κατάψυξη.

  • Πλακάκι: Η ιδανική επιφάνεια για την κατάψυξη πρέπει να είναι πλακάκι. Επειδή η πέτρα είναι αρκετά σκληρή για να αντισταθεί στα βαθουλώματα. και ανθεκτικό στη φθορά του νερού.
  • ΞΥΛΙΝΟ ΔΑΠΕΔΟ: Τα ξύλινα δάπεδα θα λειτουργήσουν με τον καταψύκτη σας. Αλλά εάν ο καταψύκτης έχει διαρροή ή υπάρχει διακοπή ρεύματος Και ο πάγος λιώνει στο έδαφος, το ξύλο σαπίζει.
  • Δάπεδο βινυλίου: Το δάπεδο βινυλίου είναι μια εξαιρετική επιφάνεια για να ρυθμίσετε τον καταψύκτη σας. Γιατί είναι ανθεκτικό και καθαρίζεται εύκολα. Αυτός ο τύπος δαπέδου είναι ανθεκτικός στη ζημιά από το νερό. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον χώρο κατάψυξης.

Ποια είναι τα πιθανά προβλήματα με την τοποθέτηση καταψύκτη σε δάπεδο με μοκέτα;

μειωμένος αερισμός

Τοποθετήστε την κατάψυξη στο χαλί. για μείωση του αερισμού για συμπιεστή Αυτό σημαίνει ότι ο καταψύκτης δεν ψύχεται στην πλήρη του χωρητικότητα. Ο συμπιεστής βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος του θαλάμου κατάψυξης. Έτσι ο συμπιεστής μπορεί να έρθει σε επαφή ή τουλάχιστον κοντά στο χαλί.

θερμική αγωγιμότητα του χαλιού

Όταν ο καταψύκτης τοποθετείται κοντά σε ένα χαλί, το χαλί μπορεί απορροφούν θερμότητα από συμπιεστή και πηνίο. μπορεί τηγανίζουμε το χαλί Περισσότερος χρόνος Επιπλέον, η θερμότητα από το χαλί μειώνει την απόδοση του καταψύκτη σας και αυξάνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας. Τα θερμαινόμενα χαλιά αλλάζουν επίσης χρώμα με την πάροδο του χρόνου.

ανάπτυξη μούχλας από διαρροές

Εάν χύσετε κατά λάθος νερό ή φαγητό στην κατάψυξη Η υγρασία που δημιουργείται μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας στο χαλί. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας προστατευτικά δαπέδου, όπως κάδοι σκόνης, για να διευκολύνετε τον καθαρισμό των διαρροών.

Πώς προστατεύετε τα δάπεδά σας;

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε τον καταψύκτη στην καλύτερη θέση Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι το κάτω μέρος του καταψύκτη σας δεν έχει καταστραφεί.

αγοράστε δίσκο σταγόνων

Εάν δεν έχετε τον καλύτερο τύπο δαπέδου, όπως βινύλιο, πλακάκι ή ξύλο.

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πλαστικό ή μεταλλικό δίσκο σταγόνων στο πάτωμα για να προστατεύσετε το πάτωμα. Συνιστάται ανεπιφύλακτα ανεξάρτητα από τον τύπο δαπέδου που έχετε. Χάρη στο δίσκο σταγόνων, ο καθαρισμός των διαρροών και των διαρροών είναι πολύ πιο εύκολος.

Αν ψάχνετε για έναν ανθεκτικό δίσκο αποστράγγισης, αυτό είναι. δίσκος σταγόνων από γαλβανισμένο χάλυβα εξαιρετική ΕΠΙΛΟΓΗ Αν ψάχνετε για μια φθηνή αλλά λειτουργική επιλογή, το The Πλαστική πλάκα αποστράγγισης Diversitech 6-2626L Λειτουργεί εξαιρετικά και ως ταψί αποστράγγισης στην κατάψυξη.

32

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

σηκώστε την κατάψυξη

Για καταψύκτες με συμπιεστή ή πηνίο που βρίσκεται κάτω από το θάλαμο κατάψυξης. Είναι σημαντικό να διατηρείται επαρκής αερισμός. Η χρήση ποδιών ή κόντρα πλακέ για να αφήσετε λίγο χώρο μεταξύ του δαπέδου και του κάτω μέρους της κατάψυξης θα βοηθήσει τον καταψύκτη σας να λειτουργήσει σωστά και θα προστατεύσει το πάτωμά σας από ζημιές.

πόδια επίπλων όπως αυτό Πόδια επίπλων με κλιπ Μπορεί να κολληθεί και αποτρέπει την υπερθέρμανση του καταψύκτη σας.

Διατηρήστε ένα κενό μεταξύ του καταψύκτη και του τοίχου.

Εάν το πηνίο ή ο συμπιεστής βρίσκεται στο πίσω μέρος του θαλάμου κατάψυξης Είναι σημαντικό να υπάρχει ροή αέρα μεταξύ του τοίχου και της κατάψυξης. με αυτόν τον τρόπο Απομακρύνετε τον καταψύκτη από τον τοίχο και δημιουργήστε χώρο τουλάχιστον 4 ίντσες (10 εκ.) Αυτό θα επιτρέψει τον αερισμό και θα αποτρέψει το πηνίο από το να παγώσει ή να καταστρέψει τον τοίχο.

αποτρέψτε τη ζημιά του δαπέδου

Είτε έχετε δάπεδο από πλακάκι, βινύλιο ή ξύλο, αυτό είναι. συνιστάται για να προσθέσετε επιπλέον προστασία στο πάτωμά σας. Το καλύτερο υλικό για αυτό είναι το πλαστικό ή το καουτσούκ. Αλλά το κόντρα πλακέ λειτουργεί επίσης. Τοποθετήστε ένα ελαστικό ή πλαστικό φύλλο στο πάτωμα κάτω από την κατάψυξη. Εάν έχετε δάπεδο με μοκέτα Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα λαστιχένιο χαλάκι κάτω από το δίσκο συλλογής υγρών.

Αν ενδιαφέρεστε για πλαστικά πατάκια, ρίξτε μια ματιά σε αυτό. Πατάκι δαπέδου Resilia διάφανο βινυλικό. για επιλογές από καουτσούκ Ζωντανή κλήση δαπέδου από καουτσούκ Θα λειτουργήσει καλά, κόβεται στο μέγεθος και τοποθετείται στο κάτω μέρος της κατάψυξης ή του δίσκου σταγόνων (εάν υπάρχει).

Πλαστικό χαλί Deep Pile Clear Plastic Mat Εύκολο στο καθάρισμα 27 ιντσών x 6 πόδια Προστατευτικό δαπέδου Resilia για διαδρόμους  Σαλόνι ή τραπεζαρία

Εάν αγοράσετε, κερδίζουμε προμήθειες χωρίς επιπλέον κόστος.

ελέγξτε για διαρροές

Ακόμα κι αν ο καταψύκτης σας είναι καινούργιος Ο έλεγχος για διαρροές μπορεί να αποτρέψει απροσδόκητη ζημιά στο νερό στο μέλλον. Κλείστε την πόρτα του καταψύκτη και ελέγξτε για διαρροές περνώντας το χέρι σας κατά μήκος της ραφής. Αφήστε το να στεγνώσει έξω και ελέγξτε ξανά σε μια ώρα.

Εάν αισθάνεστε ή βλέπετε υγρό να βγαίνει από τη ραφή Τότε ο καταψύκτης σας έχει διαρροή. Εάν ναι, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο. οδηγός αρχικής σελίδας Πώς να διορθώσετε έναν καταψύκτη που έχει διαρροή

Επιλογή τοποθεσίας για τον καταψύκτη σας

Μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε τον καταψύκτη στην κουζίνα, γκαράζ, αποθηκευτικό χώρο. ή πλυσταριό Οποιοδήποτε δωμάτιο θα λειτουργεί αρκεί να τηρούνται αυτές οι απλές οδηγίες.

Επιλέξτε μια πιο δροσερή περιοχή.

Μην εκθέτετε τον καταψύκτη σε άμεσο ηλιακό φως ή σε μη ελεγχόμενο δωμάτιο. Εάν τοποθετήσετε τον καταψύκτη σε ζεστό δωμάτιο Ο συμπιεστής πρέπει να λειτουργεί. πολύ δύσκολο για να διατηρείται το περιεχόμενο δροσερό και ασφαλές για κατανάλωση

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να ανοίξετε την πόρτα.

Εάν έχετε ανοιχτό καταψύκτη Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος για να ανοίξετε πλήρως την πόρτα. Αν η κατάψυξή σας είναι ανοιχτή από πάνω Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος από πάνω για να ανοίξετε την πόρτα του καταψύκτη. Σηκώστε τον καταψύκτη από το πάτωμα για να βεβαιωθείτε ότι η πόρτα μπορεί να ανοίξει και να κλείσει εντελώς.

Μπορεί να σηκωθεί χρησιμοποιώντας έναν καταψύκτη ή ένα κομμάτι κόντρα πλακέ τοποθετημένο από κάτω. Πόδια επίπλων με κλιπ.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθήσουν να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τον χώρο του καταψύκτη σας. ανυψωτικό καταψύκτη Τοποθετήστε το δίσκο νερού από κάτω. Τοποθετήστε την κατάψυξη σε ένα δάπεδο με μοκέτα μέχρι να μπορέσετε να το αφαιρέσετε από τον τοίχο.

Η κατανόηση της θέσης του καταψύκτη σας και του τρόπου προστασίας των δαπέδων σας είναι απαραίτητη για την προστασία των δαπέδων σας από το ξεθώριασμα, τα βαθουλώματα, τη μούχλα και τις διαρροές. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις σωστές οδηγίες τοποθέτησης του καταψύκτη για να αποφύγετε ζημιές στα δάπεδά σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *