Αριθμός οντότητας έναντι EIN (7 βασικές διαφορές) –

Λογότυπο TaxSaversOnline.com

Όταν διευθύνετε μια επιχείρηση ή ξεκινάτε μια νέα εταιρεία Θα λάβετε διαφορετικούς αριθμούς. Κάποια διατίθενται από κρατικούς φορείς και άλλα από την κεντρική κυβέρνηση.

Θα το συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο. Αριθμός εταιρείας με EIN Ο αριθμός εταιρείας είναι ίδιος με τον αριθμό μητρώου του φορολογούμενου;

Πίστωση εικόνας www.pexels.com

αριθμός εταιρείας Τι είναι (Αριθμός Κρατικής Εταιρείας);

Ο αριθμός της κρατικής εταιρείας είναι ο αριθμός που εκχωρήθηκε από τον S στην εταιρεία ή την LLC.είναι η ημερομηνία εγγραφής.

Αυτός ο αριθμός χρησιμοποιείται για την αναγνώριση επιχειρηματικών οντοτήτων σε κρατικές δηλώσεις και συναλλαγές.

ο Ο αριθμός της κρατικής εταιρείας μπορεί να βρεθεί στο Πιστοποιητικό Ίδρυσης Εταιρείας ή στο Πιστοποιητικό Ίδρυσης.ή στο Καταστατικό του Οργανισμού ή στο Πιστοποιητικό Οργανισμού για Ε.Π.Ε.

Σε ορισμένες πολιτείες, ονομάζεται επίσης αριθμός κρατικής εταιρείας. Κρατικός αριθμός αρχείου ή εθνικός αριθμός αναγνώρισηςΓια παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο Business Lookup του Υπουργού Εξωτερικών της Καλιφόρνια για να βρείτε τον αριθμό οντότητας για μια συγκεκριμένη οντότητα ΑΠ.

Τι είναι το EIN (Αριθμός Αναγνώρισης Εργοδότη);

Το EIN σημαίνει Αριθμός Αναγνώρισης Εργοδότη. Ένας αριθμός EIN είναι επίσης γνωστός ως αριθμός αναγνώρισης φορολογούμενου.

Αυτός είναι ένας μοναδικός εννιαψήφιος αριθμός που εκχωρείται από το IRS σε επιχειρηματικές οντότητες. Αυτός ο αριθμός χρησιμοποιείται για την αναγνώριση επιχειρήσεων για φορολογικούς σκοπούς. Οι LLC, οι εταιρείες και οι ατομικές επιχειρήσεις απαιτούν έναν αριθμό EIN.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις υποχρεούνται να λάβουν έναν αριθμό EIN όταν αρχίσουν να λειτουργούν για πρώτη φορά. Μπορείτε να ζητήσετε EIN ηλεκτρονικά, με φαξ ή ταχυδρομικώς. Μόλις λάβετε τον αριθμό EIN σας, θα τον χρησιμοποιήσετε για να υποβάλετε τους φόρους σας και να ανοίξετε τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησής σας.

Συνολικά, ένας αριθμός EIN είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της λειτουργίας μιας επιχείρησης. Φροντίστε να το αποκτήσετε αμέσως μετά την έναρξη της επιχείρησής σας!

Αριθμός εταιρείας με EIN (Αριθμός Αναγνώρισης Εργοδότη)

Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ του αριθμού κρατικής εταιρείας και του αριθμού EIN. Παρακάτω έχουμε μοιραστεί 7 βασικές διαφορές μεταξύ του αριθμού εταιρείας και του αριθμού EIN. Ρίξτε μια ματιά και μάθετε:

  1. Ο Αριθμός Εταιρείας εκδίδεται από τον Υπουργό Εξωτερικών. ενώ οι αριθμοί EIN εκδίδονται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS).
  2. Όταν η IRS εκδίδει έναν αριθμό EIN, μπορείτε να τον βρείτε στο Καταστατικό (Εταιρεία) ή στο Καταστατικό του Οργανισμού (LLC) και μπορεί επίσης να βρεθεί στην επιστολή EIN, στην επιστολή IRS ή στην ομοσπονδιακή δήλωση φόρου εισοδήματος.
  3. Οι ατομικές επιχειρήσεις δεν έχουν αριθμό εταιρείας όταν κατέχουν EIN. Μόνο οι εταιρείες ή οι LLC λαμβάνουν αριθμό εταιρείας από τον Υπουργό Εξωτερικών. Δεδομένου ότι οι ατομικοί επιχειρηματίες δεν είναι εγγεγραμμένοι στο SOS, δεν χρειάζεται να ζητήσετε αριθμό εταιρείας.
  4. Οι κρατικές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν αριθμούς οντοτήτων για να παρακολουθούν τους φόρους και τις πληρωμές σας, ενώ το IRS χρησιμοποιεί EIN για την παρακολούθηση των φόρων εισοδήματος και των φόρων μισθοδοσίας.
  5. Ο αριθμός της εταιρείας είναι δημόσιες πληροφορίες και μπορείτε να τον βρείτε στον ιστότοπο του γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών. Ενώ οι αριθμοί EIN δεν είναι δημόσια διαθέσιμοι και πρέπει να ζητήσετε EIN από τον πωλητή συμπληρώνοντας μια φόρμα W9.
  6. Μπορείτε να αποκτήσετε έναν αριθμό οντότητας υποβάλλοντας ένα άρθρο στον Υπουργό Εξωτερικών. Κατά την υποβολή αίτησης για EIN υποβάλλοντας το Έντυπο SS 4 στην IRS (διαδικτυακά, με φαξ ή τηλεφωνικά).
  7. Ο εταιρικός κωδικός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρακράτηση και πληρωμή φόρου εισοδήματος. Ενώ οι αριθμοί EIN μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή φόρων εργαζομένων και εργοδοτών στο IRS.

Ο αριθμός εταιρείας είναι ίδιος με τον αριθμό μητρώου του φορολογούμενου;

οποιονδήποτε αριθμό εταιρείας Δεν είναι αριθμός αναγνώρισης που εκδίδεται από τον Υπουργό Εξωτερικών. Και ο αριθμός φορολογικού μητρώου είναι συνήθως ένας αριθμός EIN που εκδίδεται από την IRS.

Εάν η οντότητα είναι εταιρεία ή LLC, η οντότητα χρειάζεται EIN για να προετοιμάσει και να καταθέσει φόρους εισοδήματος.

Ακόμα κι αν δεν έχεις υπαλλήλους Αλλά θα χρειαστείτε έναν αριθμό EIN για να διευθύνετε την επιχείρηση. ανοίξτε τραπεζικό λογαριασμό Προετοιμάστε και καταθέστε φόρους εισοδήματος

Εάν είστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης Δεν χρειάζεστε EIN για να υποβάλετε τους φόρους σας. Εάν έχετε υπαλλήλους, χρειάζεστε ένα EIN για να υποβάλετε φόρους μισθοδοσίας και να υποβάλετε πληρωμές φόρων.

Ο αριθμός EIN είναι ίδιος με τον αριθμό φορολογικού μητρώου;

Ναι, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αριθμό φορολογικού μητρώου αντί για EIN.

Επειδή τα EIN χρησιμοποιούνται για την υποβολή φόρων εισοδήματος και μισθοδοσίας. Πολλοί άνθρωποι αναφέρονται σε ένα EIN ως αριθμό φορολογικού μητρώου.

Ο αριθμός LLC είναι επίσης γνωστός ως αριθμός εταιρείας και εκδίδεται από τον Υπουργό Εξωτερικών και σφραγίζεται στο εταιρικό σας καταστατικό. Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτόν τον αριθμό στον ιστότοπο του Υπουργού Εξωτερικών.

Ένα EIN εκδίδεται από την IRS και συνήθως υποδεικνύεται στην επιστολή EIN που εκδίδεται από την IRS όταν κάνετε αίτηση για έναν αριθμό αναγνώρισης εργοδότη.

Πού μπορώ να βρω τον αριθμό αναγνώρισης της εταιρείας μου;

Μπορείτε να βρείτε τον κωδικό της εταιρείας σας σφραγισμένο στο Καταστατικό. (για εταιρείες) και Καταστατικό για Ε.Π.Ε

Βρείτε τον κωδικό της εταιρείας στον ιστότοπο του Υπουργού Εξωτερικών. και εισαγάγετε το όνομα εταιρείας/LLC στο πλαίσιο αναζήτησης.

τελικές σκέψεις

Τώρα που έχετε μάθει τις βασικές διαφορές μεταξύ του αριθμού κρατικής υπηρεσίας σας και ενός EIN, διαβάστε το φορολογικό μας ιστολόγιο για περισσότερα φορολογικά ιστολόγια διαβάζοντας την ενότητα φορολογίας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *