Ένας οδηγός τόνου και χρώματος για το σπίτι σας

Ένας οδηγός τόνου και χρώματος για το σπίτι σας

Τις περισσότερες φορές, τα χρώματα δεν είναι τα ίδια. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν να διακοσμείτε το σπίτι σας Πρέπει να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τόνους και αποχρώσεις. Για να μάθετε ποιο χρώμα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να φαίνεται τρομακτική, Αλλά είναι μέρος της εύρεσης της σωστής χρωματικής παλέτας για το σπίτι σας.

για να βρείτε το χρώμα που θέλετε Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ψυχολογία των χρωμάτων για να μάθετε τις δονήσεις κάθε χρώματος. Να θυμάστε ότι τα χρώματα έχουν ψυχολογική επίδραση. βαθιά και ευαίσθητη σωματική Το να βάψετε ξανά κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση και την αίσθηση του σπιτιού σας. Αυτό εξηγεί γιατί πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγετε το χρώμα και τον τόνο του σπιτιού σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε σε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που θα σας καθοδηγήσουν στην επιλογή του σωστού συνδυασμού χρωμάτων και χρώματος για τον τρόπο ζωής, την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις σας. Διαβάστε περισσότερα

Πώς να επιλέξετε ένα χρωματικό σχέδιο που ταιριάζει στο σπίτι σας;

Πρέπει να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να φέρετε τον τέλειο τόνο και χρώμα στο σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. ευχαριστώ ειδικούς Hardy Boys και τις συμβουλές τους Παρακάτω είναι μια επισκόπηση των συμβουλών για την επιλογή του σωστού συνδυασμού χρωμάτων και χρωμάτων για το εξωτερικό και το εσωτερικό σας.

1. Ελέγξτε τα δείγματα χρώματος πριν αγοράσετε.

πριν επιλέξετε ένα χρώμα βαφής σπιτιού Κοιτάξτε πρώτα περιοδικά και καταλόγους. Για παράδειγμα, η συλλογή μιας έγχρωμης κάρτας πενήντα χρωμάτων της επιλογής σας θα διευκολύνει την επιλογή των καλύτερων χρωμάτων για το σπίτι σας. Μόλις βρείτε ένα δείγμα που σας αρέσει. Μπορείτε να συνεχίσετε τις αγορές σας με ηρεμία, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε πολλά χρώματα.

Μερικές φορές μπορεί να μην γνωρίζετε το χρώμα που θέλετε. Αλλά είναι καλύτερο να έχετε κατά νου τουλάχιστον δύο ή τρία χρώματα.Από την άλλη πλευρά, αποφύγετε να αγοράσετε χρώματα που δεν δοκιμάσατε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις βάψει το λάθος χρώμα όταν τελειώσεις τη ζωγραφική. Επομένως, στην επιλογή του σωστού χρώματος για το σπίτι Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε δειγματοληψία χρώματος πριν από την αγορά.

2. Βρείτε έμπνευση για να ζωγραφίσετε.

ως ιδιοκτήτης σπιτιού Μπορείτε να βρείτε έμπνευση διακόσμησης σε καταλόγους ή περιοδικά. Έτσι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε διαφορετικές σελίδες. έμπνευσης για να ζωγραφίσεις εύκολα στο διαδίκτυο. επίσης Οι ιστότοποι λιανικής μπορούν επίσης να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης. Επειδή οι μάρκες χρωμάτων και οι βινιέτες δωματίων θα σας πουν πώς να χρησιμοποιήσετε το χρώμα ειδικά στο σπίτι σας.

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το Pinterest είναι επίσης πηγές έγχρωμης έμπνευσης. Με χιλιάδες εικόνες που δημοσιεύονται καθημερινά, θα πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι το Pinterest είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για τη δημιουργία πινάκων έμπνευσης με βάση τις συναρπαστικές ιδέες σας. Αυτή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε όλες τις ιδέες σας σε ένα μέρος.

3. Λάβετε υπόψη τις τιμές χρώματος

Είναι εξίσου σημαντικό να λάβετε υπόψη την τιμή του χρώματος, η οποία αναφέρεται στο σκοτάδι ή τη φωτεινότητα ενός χρώματος. με επιλογή χρώματος Να θυμάστε ότι η ανάμειξη τιμών σε έναν συνδυασμό χρωμάτων θα κάνει τη χρωματική σας παλέτα να φαίνεται ακατάστατη. Το δωμάτιό σας θα φαίνεται υπέροχο αν επιλέξετε ένα φωτεινό χρώμα. ένα ανοιχτό χρώμα και ένα σκούρο χρώμα για κάθε χρώμα δωμάτιο στο σπίτι σου. Ποιο χρώμα είναι ο κύριος συνδυασμός χρωμάτων σας εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας ως ιδιοκτήτη σπιτιού.

4. Δημιουργήστε το χρωματικό σας συνδυασμό.

Αν έχετε ήδη το χρώμα σας Θα δημιουργήσετε γρήγορα έναν συνδυασμό χρωμάτων που ταιριάζει με τη διακόσμηση και το στυλ του σπιτιού σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε το χρωματικό σας συνδυασμό από τέσσερις διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων:

  • Προσθήκη– Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε χρώματα που αλληλοσυμπληρώνονται. Τις περισσότερες φορές, αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων θα σας δώσει μια δραματική εμφάνιση. Για παράδειγμα, το πορτοκαλί είναι μια εξαιρετική αντίθεση με το μπλε.
  • αλλαγή– Εδώ επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε χρώματα σε αντίθεση. στις περισσότερες περιπτώσεις Αυτά τα χρώματα είναι συχνά αντίθετα όταν εμφανίζονται στον χρωματικό κύκλο. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι κόκκινο και μοβ ή πράσινο και μπλε.
  • παρόμοιος– Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε χρώματα που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στον χρωματικό σας τροχό. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνετα το κίτρινο με το πορτοκαλί ή το πράσινο. για να δημιουργήσετε μια πιο κατάλληλη και πολύχρωμη χρωματική παλέτα για το σπίτι σας.
  • Μαύρο και άσπρο- εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις του ίδιου χρώματος σε αντίθεση σε όλο το δωμάτιό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σκούρο μπλε τοίχο και να τον συνδυάσετε με έναν γαλάζιο καναπέ και γαλάζια διακόσμηση.

Ξεκινήστε με τη βαφή τοίχου σας όταν δημιουργείτε ένα χρωματικό σχέδιο. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο σπάνια μέρη. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν χαλιά και έπιπλα. Αφού αποφασίσετε για το κύριο χρώμα του σπιτιού Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε αξεσουάρ.

5. Η επίδραση του φωτός στο χρώμα

Θα πρέπει να καταλάβετε ότι το ηλιακό φως είναι μια εξαιρετική πηγή φωτός λόγω της ομοιόμορφης έντασής του σε όλο το φάσμα των ορατών χρωμάτων. Επομένως, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πώς το τεχνητό και φυσικό φως επηρεάζει τις επιφάνειες, τα έπιπλα, τα χρώματα και τα χρώματα των υφασμάτων. ειδικά για εξωτερική βαφή Θυμηθείτε ότι μπορείτε να αποκτήσετε λάμψη μόνο από το χρώμα.

Η ποσότητα φωτός σε ένα δωμάτιο επηρεάζει επίσης πολύ τους χρωματικούς τόνους. Σε αντίθεση με το ηλιακό φως, οι λαμπτήρες πυρακτώσεως εκπέμπουν μια ζεστή κόκκινη λάμψη. επίσης Το fluorescent σας δίνει ένα δροσερό μπλε φως. αν το χρώμα σας είναι λευκό Θα αντικατοπτρίζει τα γύρω χρώματα. ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ Το λευκό θα αντικατοπτρίζει το χρώμα των επίπλων, των οροφών και των χαλιών σας.

Από την άλλη, τα πιο καθαρά χρώματα που παίρνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτά είναι χρώμα Συνήθως η μέρα αλλάζει όταν αλλάζουν τα φώτα. που επηρεάζει και την εποχή στις περισσότερες περιπτώσεις Τα έντονα χρώματα είναι πολύ φωτεινά. Χρησιμοποιούνται κυρίως κοντά σε μεγάλα παράθυρα ή σε ολόκληρους τοίχους. Ωστόσο, δημιουργούν έναν υπέροχο τοίχο προφοράς. Πρέπει να καταλάβετε ότι το φως μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αισθάνεστε και φαίνεστε με τα χρώματά σας.

παρ’το

Η επιλογή χρώματος για το σπίτι σας είναι προσωπική υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό χρωμάτων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε έναν χρωματικό κύκλο ή αρχές σχεδίασης για να δημιουργήσετε έναν επιτυχημένο συνδυασμό χρωμάτων. Είναι σημαντικό να βρείτε τον συνδυασμό χρωμάτων και τα χρώματα που ταιριάζουν καλύτερα με την προσωπικότητα και το στυλ σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επιλέξετε το σωστό συνδυασμό χρωμάτων για το εξωτερικό και το εσωτερικό σας. Αυτό το χρώμα πρέπει να είναι αυτό που αντικατοπτρίζει καλύτερα το στυλ σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *