Ένας λαμπτήρας ζεσταίνει το δωμάτιό σας;

Ένας λαμπτήρας ζεσταίνει το δωμάτιό σας;

Είτε προσπαθείτε να θερμάνετε είτε να κρυώσετε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Μπορεί να σας ενδιαφέρει η επίδραση του φωτός σε αυτό το δωμάτιο στη θερμοκρασία.

Η λάμπα ζεσταίνει το δωμάτιο; Ναι, ο λαμπτήρας θερμαίνει το δωμάτιο, αν και αυτό συμβαίνει σπάνια. Ενώ ορισμένοι λαμπτήρες θα παράγουν σίγουρα θερμότητα (μερικές φορές το 90 τοις εκατό της ενέργειάς τους «σπαταλάται» ως θερμότητα), αν έχετε λίγους λαμπτήρες, είναι καλή ιδέα. Η θερμοκρασία του δωματίου δεν θα ανέβει πολύ.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει την απόδοση θερμότητας διαφορετικών τύπων λαμπτήρων. εκπέμπονται Εάν προσπαθείτε να βελτιώσετε τη θερμοκρασία του δωματίου σας ή αναρωτιέστε πώς το φως επηρεάζει τη θερμοκρασία δωματίου. Το υπόλοιπο αυτού του άρθρου θα σας ενδιαφέρει.

Επαγγελματική συμβουλή: Οι λαμπτήρες φθορισμού εκπέμπουν τη μικρότερη ποσότητα θερμότητας μεταξύ όλων των λαμπτήρων. (75% λιγότερο από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως) και Χρησιμοποιήστε 75% λιγότερο ρεύμα εάν θέλετε να δροσίσετε πλήρως το δωμάτιό σας και να εξοικονομήσετε χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος. Δείτε τους καλύτερους φακούς στο Amazon.com τώρα.

Μπορούν οι λαμπτήρες να ζεστάνουν ένα δωμάτιο;

Εάν το δωμάτιο είναι πολύ μικρό Οι λαμπτήρες θα ζεστάνουν το δωμάτιο.

Ο τυπικός σας λαμπτήρας πυρακτώσεως εκπέμπει φως θερμαίνοντας μικροσκοπικά μεταλλικά νήματα σε γυάλινη λάμπα γεμάτη με αδρανές αέριο. Το νήμα θερμαίνεται με ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι να ανάψει. Η θερμοκρασία του νήματος όταν θερμαίνεται πλήρως είναι περίπου 4000°F!

Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως απελευθερώνουν το 90 έως 98 τοις εκατό της ενέργειάς τους με τη μορφή θερμότητας. Η ποσότητα θερμότητας που απελευθερώνεται εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. συμπεριλαμβανομένου του σχήματος του λαμπτήρα υλικό λαμπτήρα και τον αερισμό του περιβάλλοντος

Για έναν τυπικό λαμπτήρα 100 watt, η θερμοκρασία του νήματος είναι περίπου 4600°F και η εξωτερική θερμοκρασία του γυαλιού κυμαίνεται από 150 έως 250°F.

Στην περίπτωση χρήσης λαμπτήρων πυρακτώσεως και κλιματιστικών Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως μπορούν να προσθέσουν φορτίο στο σύστημα κλιματισμού λόγω της αναποτελεσματικότητάς τους. Η θερμότητα πυρακτώσεως μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ποσότητας θερμότητας που χρειάζεται ένα κτίριο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την αποτελεσματική θέρμανση ενός κτιρίου.

Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές όπου οι λαμπτήρες πυρακτώσεως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θέρμανση ενός χώρου (ή δωματίου). Ακολουθούν μερικές από αυτές:

  • εκκολαπτήριο
  • Κουτί εκκόλαψης για κοτόπουλα
  • λάμπα θερμότητας για δεξαμενή ερπετών
  • Υπέρυθρη θέρμανση για βιομηχανικές διεργασίες
  • πυρκαγιά ηφαιστείου,
  • Παιχνίδια στο φούρνο για να ψήνονται εύκολα.

Οι λαμπτήρες θέρμανσης με σωλήνα χαλαζία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για βιομηχανικές διεργασίες όπως η σκλήρυνση βαφής ή η θέρμανση χώρου.

Πόση θερμότητα παράγει ο λαμπτήρας;

Ένας από τους βασικούς νόμους της φυσικής είναι ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας. Ο νόμος της διατήρησης της ενέργειας δηλώνει ότι η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί. Αλλά μπορεί να μετατρέψει ή να μετατρέψει μόνο από μια μορφή σε άλλη.

Ακολουθεί μια πραγματική απεικόνιση που διευκολύνει την κατανόηση της αρχής:

Η λάμπα ζεσταίνει το δωμάτιο;

Εάν ενεργοποιήσετε 100 watt φωτός, 100 watt ηλεκτρικής ενέργειας θα μετατραπούν σε 100 watt φωτός και θερμότητας.

καθώς και μια λάμπα 50 watt? 50 watt ηλεκτρικής ενέργειας γίνονται 50 watt φωτός και θερμότητας (το watt είναι μονάδα ενέργειας).

Ορισμένοι λαμπτήρες είναι πιο αποτελεσματικοί στην παραγωγή φωτός από άλλους. Αυτή η απόδοση καθορίζει το ποσοστό αυτών των 100 watt που μετατρέπονται σε ορατό φως. και το ποσοστό που μετατρέπεται σε θερμότητα (ή «απόβλητα») ή σε άλλες μορφές ενέργειας (π.χ. υπέρυθρο φως).

Εδώ είναι μερικοί σύντομοι αριθμοί. Για αναφορά:

Ο τύπος του λαμπτήρα που χρησιμοποιείται και η ισχύς του είναι οι κύριοι παράγοντες για τον καθορισμό της ποσότητας της θερμότητας που θα παραχθεί.

Δευτερεύοντες παράγοντες είναι το σχήμα του λαμπτήρα, δηλαδή η κατεύθυνση ή η κατεύθυνση που εκπέμπει φως και θερμότητα. Αν το φως και η θερμότητα συγκεντρώνονται στην ίδια περιοχή Η περιοχή θα είναι πιο ζεστή από το φως και η ζέστη θα εξαπλωθεί σε μια ευρύτερη περιοχή.

Η επιστήμη της θέρμανσης ενός δωματίου με έναν λαμπτήρα

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να θερμάνετε ένα δωμάτιο με μια λάμπα πυρακτώσεως. όταν χρησιμοποιείτε την επιστήμη Μπορείτε να καθορίσετε πόσοι λαμπτήρες χρειάζονται για να θερμάνετε ένα δωμάτιο με έναν μόνο λαμπτήρα. ας δούμε

Η ειδική θερμότητα είναι η ποσότητα θερμότητας που χρειάζεται για να αλλάξει η θερμοκρασία μιας ουσίας κατά 1 βαθμό, μετριέται σε Joules ανά Kelvin και χιλιόγραμμα – kJ/(K*kg).

Η ειδική θερμότητα του αέρα είναι περίπου 1,00 kJ/K*kg (σε αυτό το παράδειγμα, Στρογγυλεμένο για απλότητα) Η πυκνότητα του αέρα στο επίπεδο της θάλασσας είναι 1,2 kg/m3.

Ένα δωμάτιο 420 τετραγωνικών ποδιών, ύψος οροφής 10 πόδια, περιέχει 145 κιλά αέρα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται 145 kJ για να θερμανθεί το δωμάτιο 1°C. Με έναν λαμπτήρα 40 watt, χρειάζεται περίπου 1 ώρα για να θερμανθεί το δωμάτιο 1. βαθμούς, οπότε ένας λαμπτήρας 40 watt θερμαίνει το δωμάτιο κατά 1 βαθμό κάθε ώρα (με σωστή μόνωση).

Ακολουθεί η μαθηματική ανάλυση:

  • Μέγεθος δωματίου = 21 πόδια x 20 πόδια x 10 πόδια = 4250 κυβικά πόδια = 120,3 κυβικά μέτρα
  • Όγκος αέρα = 120,3 m3 x 1,2 kg/m3 = 144,36 kg αέρα
  • kilojoules = 40 watt x (3600 δευτερόλεπτα/1000) = 144 kilojoules

Η επιστήμη λέει ότι μπορείτε να ζεστάνετε ένα δωμάτιο κρατώντας μια λάμπα αναμμένη. Το κόστος ανοίγματος του λαμπτήρα μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αυτό που αξίζει.

Τα φώτα LED θερμαίνουν ένα δωμάτιο;

Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε εάν τα φώτα LED μπορούν να θερμάνουν ένα δωμάτιο.

Ωστόσο, η απάντηση είναι όχι, οι λαμπτήρες LED δεν αυξάνουν τη θερμοκρασία δωματίου λόγω της υψηλής απόδοσης τους. γιατί είναι πολύ αποτελεσματικό Έτσι πολύ λίγη ενέργεια μετατρέπεται σε θερμότητα.

Ένας λαμπτήρας ή ένας λαμπτήρας LED παράγει φως χρησιμοποιώντας μια δίοδο εκπομπής φωτός (LED) Η δίοδος εκπομπής φωτός είναι μια πηγή φωτός ημιαγωγών.

Η λάμπα ζεσταίνει το δωμάτιο;

Σε γενικές γραμμές, οι λαμπτήρες LED αισθάνονται δροσεροί στην αφή, για παράδειγμα σε εφαρμογές κηπουρικής. Τα φυτά μπορούν να τοποθετηθούν κοντά στους βολβούς χωρίς τον κίνδυνο υπερθέρμανσης ή καύσης των φύλλων. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερος χώρος για την καλλιέργεια σε σύγκριση με έναν λαμπτήρα που λειτουργεί με θερμότητα.

Οι λαμπτήρες LED πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, μπορεί να προκαλέσει αστοχία ή να μειώσει την απόδοση φωτός.Τα συμβατικά φώτα LED διαθέτουν ψύκτρες και ψύκτες θερμότητας για να επιτρέπουν τη διάχυση της θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι δεν απελευθερώνει τόση θερμότητα προς τα έξω.

Οι λαμπτήρες LED έχουν ζεστή επιφάνεια. Η ψύκτρα (ψύκτρα) έρχεται σε επαφή με μια επιφάνεια η οποία είναι περίπου η μισή θερμοκρασία ενός ισοδύναμου λαμπτήρα πυρακτώσεως. και περίπου 20 τοις εκατό ψυχρότεροι από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως φθορισμού όταν δοκιμάζονται σε πλήρη φωτεινότητα των λαμπτήρων LED. Οι θερμοκρασίες της ψύκτρας κυμαίνονται από περίπου 60°C έως 100°C (140°F – 212°F).

Οι λαμπτήρες φθορισμού θερμαίνουν ένα δωμάτιο;

Ίσως αναρωτιέστε αν οι λαμπτήρες φθορισμού μπορούν να θερμάνουν ένα δωμάτιο.Ωστόσο, η απάντηση είναι όχι.Οι συμβατικοί λαμπτήρες φθορισμού δεν αυξάνουν σημαντικά τη θερμοκρασία του δωματίου.

Οι λαμπτήρες φθορισμού χρησιμοποιούν ένα φώσφορο για να παράγουν ορατό φως.Η ηλεκτρική ενέργεια (ηλεκτρική ενέργεια) διέρχεται και διεγείρει τους ατμούς υδραργύρου. Παράγει υπεριώδες φως βραχέων κυμάτων.Το υπεριώδες φως λάμπει μια επίστρωση φωσφόρου στο εσωτερικό του λαμπτήρα.

Η μέθοδος φθορισμού χρησιμοποιεί μόνο το 30 τοις εκατό της ενέργειάς της για την παραγωγή θερμότητας. Οι λαμπτήρες φθορισμού είναι πιο ενεργειακά αποδοτικοί και πολύ πιο ψυχροί από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Η λάμπα ζεσταίνει το δωμάτιο;

Οι λαμπτήρες φθορισμού εκπέμπουν περίπου το ένα πέμπτο της θερμότητας ενός ισοδύναμου λαμπτήρα πυρακτώσεως. Κατά τη λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως η μετάδοση σήματος οδικού ή σιδηροδρόμου Οι λαμπτήρες φθορισμού δεν θα παράγουν αρκετή θερμότητα για να λιώσουν το χιόνι ή ο πάγος. με αποτέλεσμα μειωμένη ορατότητα

Ελπίζουμε ότι αυτό το χρήσιμο άρθρο θα είναι χρήσιμο για εσάς. Συνοπτικά, είναι διαφορετικών τύπων λαμπτήρων εκπέμπει μικρή ποσότητα θερμότητας Αλλά η ποσότητα της θερμότητας που απελευθερώνεται δεν είναι αρκετή για να επηρεάσει σημαντικά τη θερμοκρασία του δωματίου.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *